Boerenblog

1355 x bekeken 1 reactie

Voorbereiding voor onze finale

Nu de voetbalkoorts begint, zijn de voorbereidingen in volle gang voor onze eigen finale!

Net zoals het Nederlands Elftal zich voorbereidt op het aanstaand Europees kampioenschap voetbal, bereiden wij ons ook voor… op het jaarlijks terugkerende kersenfestijn. Vier weken lang spelen we een finale.
Net als vorig jaar is ook dit jaar sprake van (enige) vorstschade. Op Tweede Paasdag bevroren de paashazen op het veld: -6 graden. Hierdoor is de kersenproductie in Hongarije een stuk lager dan normaal. Dit jaar gaan we voor een vliegende start: met twee schudploegen moet in vijf dagen de tien hectare Érdi-kers geoogst zijn: de vroege kers met een betere prijs. Volgens experts zijn de voorraden bij de verwerkende industrie dit jaar erg laag, en er is een lager aanbod door nachtvorst in enkele landen. Dit zou dus een positief effect op de prijs moeten hebben.

Roemeense Hongaren of Hongaarse Roemenen
Voor twee schudploegen werken we met een 25 mensen. Wij werken altijd met Hongaarse Roemenen of Roemeense Hongaren, ’t is maar hoe je het bekijkt. Het zijn in ieder geval mensen uit Transsylvanië. Zij krijgen bij ons kost en inwoning. Een enorme klus is het regelen van de belastingpapieren. De laatste jaren zijn er ware razzia’s op zwartwerkers gehouden. Een goede zaak. Een helikopter zoekt de velden af, en blijft hangen als ergens wordt gewerkt. Een hele rits auto's met belasting- en politiemensen omsingelt het veld. Dat geouwehoer moeten we niet hebben.

Stapelbedden en toiletten
Zoveel mensen op visite hebben vraagt ook extra aanpassingen. Zo zijn er stapelbeden gekocht, er zijn de afgelopen weken extra toiletten en douches geplaatst en er is een bijpassende warmwatervoorziening gemaakt. Er komen ook enkele dames mee; die hebben een aparte doucheruimte. Ze hebben ook een slotje op de deur; weliswaar kan een groep ‘wilde kerels’ best opwindend zijn, maar dat kan zij dan in ieder geval zelf bepalen met het slotje.

Vrouwen zijn preciezer
Vrouwen zijn uitermate geschikt om er bij te hebben in dit soort teamwerk. Er is meer sfeer in de groep en ze werken gewoon preciezer dan de mannen. Bij cruciale werkzaamheden als het verzamelen van de kersen in de kisten komt die precisie goed van pas, omdat dan minder kersen naast de kisten vallen.

Onze finale is rond 10 juni
Net zoals trainer Van Marwijk van het Nederlands Elftal nog wat moet sleutelen tijdens de voorbereiding, zijn wij ook bezig met de laatste puntjes op de i zetten. Naar verwachting starten we ergens rond 10 juni met onze ‘finale’. Het Nederlandse Elftal heeft dan ook zijn eerste wedstrijd tegen de Denen gewonnen…

Eén reactie

  • The Hulk

    Ronald,
    Als je nu eens een papiertje maakte met die lui dat ze trekken voor eigen zak dan ben je er meteen vannaf!

Of registreer je om te kunnen reageren.