Boerenblog

1405 x bekeken

Varkenshouder fietst voor het goede doel (4)

Een paar jaar geleden leerde Mario van Sleeuwen BIG Challenge kennen. Dit jaar doet hij mee aan de Alpe D’HuZes, omdat het een goed doel is en 100 procent ‘antistrijkstok’.

Afgelopen maandag hadden we onze eerste trainingsrit en zijn we de berg op gefietst. Ik zal maar niet herhalen wat mijn eerste woorden waren toen ik weer thuis kwam. Wat een berg! Het eerste stuk fietsen is erg wennen. Ik ben blij dat we alvast geoefend hebben. Die avond gaan we naar de uitreiking van de Bas Mulder-award. Een professor vertelt over de ontwikkelingen rond prostaatkankeronderzoek. Ook krijgen we voorlichting over het fietsen. Ik leer een nieuw werkwoord: aro’en, afremmen, rechts houden en opletten. Veiligheid is belangrijk. Ik heb wat spierpijn van het fietsen. ’s Avonds borrelen we na in het Palais des Sports. Gezellig met alle BIG Challengers bij elkaar.

Motivatiebijeenkomst
De volgende dag hebben we om half tien met BIG Challenge een motivatiebijeenkomst. Met z’n allen gaan we naar een bergje tegenover het apartementencomplex. Op een stuk rots leggen we diverse foto’s van neer, onder andere van Herman Houweling en Hans Banken, en ook een fiets en een fietswiel. Het is indrukwekkend om te zien. Toine van Toor opent de bijeenkomst. Daarna vertellen Nic Salden, Arie Joren, Ronald van Asten en Jan van Bussel over hun motivatie om aan de Alpe d’HuZes mee te doen. Hun verhaal is heel indrukwekkend. En mooi dat ze dat daar met ons kunnen delen.

Promotie van de sector
’s Middags fietsen we rustig een tochtje. Daarna gaan we met het heel team op de foto. Alles gebeurt door vrijwilligers, dat is toch geweldig. Er zijn veel teams: catering, beveiliging, audio, motards, fototeam en een persteam. BIG Challenge heeft ook een vrijwilligersteam dat de taken coördineert en verdeelt. Zo zijn hier ook nog veel shirts verkocht. Veel mensen vinden de cows, varkens en chickens are cool T-shirts mooi. Een goede promotie van onze sector.

Thuisfront
Geen bericht van het thuisfront is goed bericht. Ik bel af en toe even met mijn vader. Van Ferdy heb ik woensdag niets gehoord, dus het gaat allemaal goed. Vandaag heb ik ook mijn fiets nog nagekeken. Ik smeer de ketting en maak een lampje erop, want dat is verplicht. We starten rond half vijf, dus dan is het nog donker. Morgen moet ik het naambordje met de chip erin nog bevestigen. Elke fietser is te volgen via een persoonlijke link. Ons team is nummer 75. We geven niet op!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.