Boerenblog

1 reactie

Boerenkennis ontsluiten

Door boerenkennis digitaal te ontsluiten is ons eigen bedrijfsresultaat met meer dan een jaarinkomen gestegen.

Daarin zijn we gelukkig niet de enige. De clusters (producentenintegraties) functioneren boven verwachting. Iedereen, varkenshouders en bedrijven, kan ze opstarten. Regie en discipline is echter vereist, onder de paraplu van een bestaande vereniging gaat dat het best. Binnenkort zullen we meer duidelijkheid verschaffen binnen welke verenigingsvorm we dit groots en professioneel op gaan pakken. Mijn volledige persoonlijke inzet wil ik er aan wijden.

We zien inmiddels ook meerdere studieclubs met een eigen cluster, vaak gestoeld op bedrijfsgrootte, hoge productie of afzetkanaal. De groepen blijven elkaar ontmoeten op bijeenkomsten, maar hebben daarnaast altijd digitale toegang tot elkaar binnen een 100 procent besloten omgeving.

Open voercalculatie
De specifieke voerclusters leveren tot heden het hoogste rendement. Omdat ik tot enkele ook zelf toegang heb als lid, ervaar ik het op mijn eigen bedrijf en heeft het meer dan een jaarinkomen gebracht. Door van daaruit zelf weer input te leveren, wordt deze boerenkennis snel ontsloten. Open voercalculatie is hierbij de basis, de rantsoenen zijn tot aan de kern bekend, de grondstofprijzen worden collectief verzameld en in beeld gebracht. Vervolgens maakt het niet meer uit of de leden volledig mengvoer voeren of dat ze werken met losse grondstoffen.

Communiceren over voer
Het belangrijkste is echter de communicatie. De leden communiceren inhoudelijk over voer (grondstoffen). Niet alleen de prijs, maar ook de effecten die ze dagelijks in de stal ervaren. Er wordt een film gedraaid in plaats van foto’s (momentopnames). Hier liggen inmiddels aantoonbaar meerdere euro’s per 100 kilo. Gelukkig ervaren ook steeds meer producenten dat dit de toekomst is en melden zich spontaan om te zien waar de win-winsituatie te halen valt. Het is al lang niet meer zo dat ontwikkelingen krampachtig tegengehouden worden. De trend is onomkeerbaar, toekomstgerichte varkenshouders en bedrijfsleven pakken dit samen op.

Eén reactie

  • agratax1

    Johnny gezien de ervaring van andere als 100 % veilige internet systemen is gebleken dat ze allemaal zo lek zijn als een gieter. nu durf jij je collega 's die je over wilt halen hun totale bedrijfsgegeven aan deze >gesloten omgeving< toe te vertrouwen garanderen dat jouw systeem 100 % veilig is. Johnny deze 100 % beslaat niet de inbreker / hacker zal altijd een gat vinden dat de ontwerper over het hoofd heeft gezien. Ik kan dan iedereen aanraden die mee wil doen blijf je bewust van wat wel en wat zeker niet op straat mag komen te liggen. Doe je dat dan is een onderling toegankelijke site een pracht oplossing om ervaringen uit te wisselen en behoeven landsgrenzen / afstand geen beperkingen meer te zijn voor ervaring uitwisseling.

Of registreer je om te kunnen reageren.