1 reactie

Sterk initiatief van onderop

agd.media
De Stichting Varkens Vandaag is met een massaal bezochte bijeenkomst in Boekel van start gegaan. De stichting wil het echte verhaal van de varkenshouderij in Nederland voor het voetlicht brengen.

Dat er een gevoelige snaar is geraakt bij de varkenshouderij, bewijst de opkomst afgelopen maandag. De varkenshouders zijn het meer dan beu te worden weggezet als een stelletje dierenkwellers, milieu- en landschapsvervuilers en wat al niet meer.

Varkens Vandaag heeft een sterke uitgangspositie. Het is de media niet ontgaan dat dit een initiatief is van onderaf en niet van de organisaties. Het zijn de varkenshouders zelf die samen met een aantal mensen uit de periferie dit initiatief hebben opgezet. Dat maakt dat het initiatief aanspreekt en wordt opgepikt.

De stichting wil af van de defensieve manier waarop de sector tot nu toe reageert op alle aanvallen. De stichting lijkt te kunnen fungeren als aanspreekpunt voor de media op het gebied van varkenshouderij. Tegelijk blijft de sector vatbaar voor veel negatieve verhalen.

Maar Varkens Vandaag is ervan overtuigd dat angst hierin een slechte raadgever is. Veel valt gewoon uit te leggen. Dit neemt niet weg dat er werk aan de winkel blijft om de problemen onder de knie te krijgen. Daan van Doorn heeft met zijn commissie daarvoor een voorzet gegeven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    De grootste schreeuwers die het leven van de varkensboer zuur maken, zullen blijven schreeuwen en schoppen tegen alles wat de boer verbbetert, dit initiatief zal hier niets aan veranderen. Laten we wel zijn de grote zwijgende groep (zij die het eens zijn met de boer) hoor je niet en als die iets laat horen wordt die meteen weer overstemd door de grote negatieve schreeuwers.
    Heel jammer maar hier zal ieder positief plannen op stranden. in de moderne wereld heeft de Extremist / Terrorist de macht van de publiciteit. Positief nieuws is geen nieuws voor de media, negatief nieuws daarin tegen is HOT.

Of registreer je om te kunnen reageren.