Boerenblog

432 x bekeken

De tube is uitgeknepen

De boer als melkkoe, een kale kip plukken en twee ruggen uit een varken snijden. Het zijn onmogelijkheden die lang mogelijk bleken. De boer moet zijn tanden laten zien.

Iedereen kent het wel, de laatste pogingen om een tube tandpasta uit te knijpen. Eerst lukt het nog uit de volle hand, dan wordt het oprollen, iets zuiniger aan doen en dan houdt het ineens definitief op. De oplossing is echter nabij, we pakken een nieuwe boer uit de voorraadkast, sorry ik bedoel een nieuwe tube tandpasta.

De boer als melkkoe, de kale kip die nog verder geplukt wordt, twee ruggen uit een varken willen snijden. Langzaam maar zeker komt het gezonde verstand boven drijven dat dit niet langer kan. Iedereen mag eisen wat hij wil en de boer zal het maken. Maar dan moet je wel even de extra kosten in rekening brengen. Ook dit heet marktwerking.

De boer moet zijn tanden laten zien. Hij moet een veel nadrukkelijker rol opeisen in de voedselketen. Het kan niet zo zijn dat een boer een half jaar het varken goed verzorgt en een andere schakel in de keten in een halve dag meer marge neemt. Het kan niet zo zijn dat de prijs van een enkele vaccinatie groter is dan het boerenrendement.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.