Markt doet zijn werk

agd.media
Lto gaf vrijdag een duidelijk signaal: de organisatie vindt dat de tijd voorbij is dat er twee belangenbehartigers voor de varkenshouderij moeten zijn.

De column van Henk Boelrijk was met medeweten van Annechien ten Have geschreven en valt niet anders uit te leggen dan als een uitnodiging aan de NVV om te komen praten.

Voorlopig zal het nog niet zo ver komen. De NVV-achterban is niet zo ver en de NVV ziet voor zich zelf nog ruimte genoeg voor een eigen koers. Wel is het duidelijk, ook voor de buitenwereld, dat de samenwerking tussen beide organisaties soepeler loopt dan lang het geval is geweest. LTO en NVV zijn er van doordrongen dat ze in de huidige situatie met een sterk onder druk staande sector zich niet kunnen veroorloven uit elkaar te worden gespeeld.

Er vallen ook best kanttekeningen te maken bij een samen gaan. LTO is zelf in wezen nog een verdeeld huis. De organisatie kent drie regionale organisaties met daarbinnen vakgroepen voor de belangenbehartiging per sector. Oud LTO-voorzitter Gerard Doornbos stelde er deze krant vrijdag dat LTO meer en duidelijker zou moeten kiezen voor sectorale belangenbehartiging.

Onder druk van de markt en de sterk krimpende sector zullen de beide organisaties naar elkaar toegroeien en zal die ene organisatie er ooit wel komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.