Redactieblog

300 x bekeken

Biggen goedkoper door lage varkensprijs

De biggenprijzen zijn deze week opnieuw gedaald. Zowel Vion als DPP noteerde een prijsdaling van 2 euro per big.

De Vion-notering komt daarmee op 30 euro per big, de DPP notering op 27 euro. De situatie op de biggenmarkt is somber als gevolg van de forse prijsdalingen bij de vleesvarkens. Hierdoor is er bij varkenshouders minder belangstelling om biggen te kopen. Ook de export ligt op een laag niveau. Nederlandse biggen zijn voor export aan de dure kant, waardoor importeurs zich terughoudend opstellen. Met de grootschalige dioxinekwestie in Duitsland reageert de markt ook terughoudend. De kwestie zorgt in ieder geval voor een schrikreactie wat een nadelig effect heeft op de markt.

Prognose: stabiel tot dalend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.