Redactieblog

4 reacties

Noodsprong Varkens in Nood

Wat een paniek om een zomeractie van Varkens in Nood. Boeren zouden fokdieren laten hongerlijden. Hallo!

Wat een domme actie van Varkens in Nood. Altijd zitten ze te vitten op veel te vette en overvoerde varkens en kippen en nu krijgen ouderdieren en zeugen plotseling te weinig. Ongeloofwaardig en onzinnig.

De feiten. Wetenschappers hebben aangetoond dat zeugen soms een hongerig gevoel hebben. Nou èn? Zeugen krijgen genoeg voer om gezond te zijn en er goed uit te zien. Dat zagen we in een Nova-uitzending bij Annechien ten Have. U weet wel, onze varkensvoorvrouw. Ze presenteerde haar bedrijf en de problematiek voortreffelijk.

Veel beter dan de stuntelende directeur Hans Baaij van Varkens in Nood. Die had anders niets te melden dan te verwijzen naar het rapport van de wetenschappers. Eén van de samenstellers van dat rapport, de Wageningse mevrouw Ferry Leenstra, zei in dezelfde uitzending dat de varkens geen honger lijden, maar soms een hongerig gevoel hebben. Met andere woorden, ze hadden vaker trek in eten dan ze kregen.

Welnu, dat heb ik ook. Als ik elke keer aan mijn hongergevoel zou toegeven, zou ik dichtgroeien. Maar om nu te zeggen dat ik honger lijd, onzin.

Dat bleek ook duidelijk uit de uitzending van Nova. Directeur Baaij van Varkens in Nood ging onderuit. Voor de varkenshouders is het te hopen dat Varkens in Nood meer van dit soort uitglijders maakt.

En voor degenen uit de sector, die nederig commentaar gaven: een beetje de rug recht houden en niet meteen in een kramp schieten als de ander het geweer op zichzelf richt. Of zoals Wyno Zwanenburg stelde: niet altijd op onzin reageren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het onderzoek werd dus door de WUR gedaan. Dan moeten de bevindingen van mevrouw Leenstra wel kloppen. Wageningse Wetenschappers bespeuren namelijk rond het midden van iedere maand een knagend hongergevoel. Bij zichzelf. Om precies te zijn: als ze hun salaris ontvangen! Dan wensten ze allemaal dezelfde voederchip aangemeten te hebben als superschrokop Aalt Dijkhuizen! Laat Varkens in Nood daar dus ook maar eens aandacht aan schenken. Want een zeug met hongergevoel is wel wat anders dan een tot het monetaire bot uitgemergelde wetenschapper!

 • no-profile-image

  henk

  ik reageer, omdat als er niemand op dit artikel reageert het dus betekent dat het onzin artikel is.
  Het is een goed en nuchter artikel.
  groeten, Henk

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Helemaal eens met Vergaderboer! En als we het hebben over honger lijden, wat te denken van alle degene die afslanken??

 • no-profile-image

  Harm

  Ik reageer ook maar even. Dit artikel is de enig juiste weergave van de feiten. Mooi dat ook even de slappe knieen van Wolleswinkel aan de orde komen. Wat erger ik mij aan die malloot.

Of registreer je om te kunnen reageren.