Redactieblog

197 x bekeken 1 reactie

Japanse varkenshouders werken aan MKZ-plan

Varkenshouders in Japan werken aan een plan om een grootschalige uitbraak van mond- en klauwzeer in de toekomst te voorkomen.

Ze werken aan het zogeheten New Pork Project, waarin de sector snel kan worden opgebouwd en waarbij verdere maatregelen worden genomen om verspreiding van dierziekten te voorkomen. Ze doen dit nu Japan officieel vrij is verklaard na een grootschalige uitbraak.

Door de ruimingen is de varkensstapel fors ingekrompen. Daarnaast heeft het bedrijfsleven nog een grote afkeer van vee uit de regio. Uit een inventarisatie blijkt dat zestien transportbedrijven een officiële verklaring hebben getekend dat ze geen vee uit de getroffen regio Miyazaki vervoeren. De varkenshouders dat de wederopbouw van de sector moeilijk zal zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wikke

    Ach, hebben we Japan nu ook al nodig om uit te vinden hoe we MKZ kunnen voorkomen. Daar zitten vele beulen en slachters, wel eens gezien hoe ze dolfijnen afmaken. Nu dan hoef je al nooit geen dieren meer te eten. En nu dit weer, Mega mega, het houdt een keer op, mensen slikken dit niet meer, deze praktijken, zie nog de beelden van de ruiming van miljoenen dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.