Redactieblog

3 reacties

NVV: Vion heeft prijs van varkens onnodig verlaagd

De dip in de varkensprijs was niet nodig. Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg van de varkenshoudersvakbond NVV.

"Met het verlagen van de prijs enkele weken geleden heeft Vion de vleesprijs om zeep geholpen. Dat nemen we Vion kwalijk", zegt Zwanenburg. "Doordat Vion de prijs verlaagde moesten ook andere slachterijen mee om de concurrentie aan te kunnen", analyseert hij.

De NVV zegt dat de slachterij haar huiswerk niet goed heeft gedaan. "Je ziet ieder jaar dat in deze tijd van het jaar de prijzen stijgen omdat er in de zomer minder aanbod is. We konden dus zien aankomen dat de prijsdaling in korte tijd weer zou herstellen. Dat is nu gebeurd. Het lastige is dat de vleesprijs echter niet zo snel mee stijgt. Daardoor heeft niemand voordeel bij dit jojo-effect en is er veel geld uit de sector verdampt."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerritsen

  Dochter Rendac valt niet mee, maar VION en deeldochter Topigs maar even in de wacht zetten.

 • no-profile-image

  nu even geen vion

  vanaf begin dit jaar weg bij vion ook mede door de -3 van week 51
  in de vrije handel/buitenland word gewoon
  een betere prijs betaald
  als je als varkenshouder nu nog aan vion blijft leveren ben je net een eikenprossesierups.

 • no-profile-image

  boerke

  ja, indien mogelijk, en dat is in veel gevallen niet makkelijk, effe geen zaken doen met die haantje de voorste in verlagen van varkensprijzen club. als ze eens een 10 % varkens minder krijgen dan denk ik dat ze toch wel wat zenuwachtig worden daar in tilburg. ik heb mijn plicht al gedaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.