Redactieblog

651 x bekeken 8 reacties

Brijvoer van Hendrix UTD scoort boven gemiddeld

Brijvoerbedrijven die voeren via Hendrix UTD hebben in 2009 gemiddeld € 5,35 meer voerwinst behaald dan een gemiddeld vleesvarkensbedrijf met brijvoer.

Dat meldt Hendrix UTD op basis van de technische en financiële cijfers van Agrovision en Hendrix UTD.

Varkenshouders die bijvoer voeren hebben gemiddeld € 73,89 voerwinst per varkensplaats behaald. Bedrijven die voer hebben van Hendrix UTD hebben een gemiddelde voerwinst van € 79,24 per varkensplaats. De 20 procent beste bedrijven realiseerden een voerwinst van € 93,61 per plaats. Het voordeel werd behaald door een hogere groei, een betere voederconversie en een betere vleeskwaliteit. De goede resultaten komen volgens Toine van Toor van Hendrix UTD doordat de voeradviseurs het rantsoen aanpassen op wat er in de stal gebeurt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Allemaal

  Het eerste bedrijf dat zelf meldt dat het onder het gemiddelde presteert, moet nog opgericht worden.

 • no-profile-image

  Simpele ziel

  Zonder kennis van zaken kan ik voor Hendrix-UTD, De Heus, Agrifirm, ForFarmers, Rijnvallei, Agruniek, enz. de vergelijking opmaken, allemaal altijd beter dan gemiddeld. Het stomme is dat boeren er kennelijk ontvankelijk voor zijn. Ook hebben ze allemaal ieder jaar een dure promotiecampagne voor weer een vernieuwd voerassortiment. Het oude was kennelijk niet veel soeps, ook hier trappen boeren telkens weer in.

 • no-profile-image

  boerharms

  Ze ze anders steeds minder bedrijven hier komen kunnen die allemaal niet tellen

 • no-profile-image

  gert

  De slager keurt zijn eigen vlees

 • no-profile-image

  a hamstra

  zijn dat de brij voer bedrijven die onder begeleiding , van hendrix utd staan.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ik draai ondergemiddeld en voer van hendrix. Maar ik werd niet meegenomen in het gemiddelde!

 • no-profile-image

  hoge voerwinst en niets verdiend

  Als die club in boxmeer ballen heeft, komen ze met hun voerwinstcijfers VOOR dat agrovision de cijfers bekend maakt, maar niet daarna !!!!!!!!!

  Als je de voerwinst cijfers vd voerfabrieken vergelijkt met bijvoorbeeld ABAB dan vraag ik me af waar die boeren dan van voeren ( niet van een nederlandsefabriek want die doen het allemaal beter )

  Kortom: gelul in de ruimte

 • no-profile-image

  boer

  Ik heb zelf een zeer slecht 2009 achter de rug. Begrijp er dan ook niks van dat het bij een ander altijd beter gaat. Volgens deze berichten zit ik altijd bij de verkeerde voerman. Dit zal dan ook wel gelden voor de handelaar, veearts, stroomleverancier, enz.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.