Redactieblog

347 x bekeken

OM in hoger beroep in vleesfraudezaak

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen slachterij Porkland.

De directeur van de slachterij kreeg van de rechter in Middelburg 270 dagen celstraf opgelegd, waarvan 170 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 210 uur. In verband met het voorarrest hoeft de directeur niet opnieuw de gevangenis in.

De rechter gaf een veel lagere straf dan de eis, omdat het bewijs voor de vleesfraude op een onrechtmatige manier zou zijn verkregen. Een dierenarts heeft in het slachthuis in Melderslo DNA- en haarmonsters genomen in het kader van het onderzoek en dat had hij vanuit zijn functie volgens de rechter niet mogen doen. Het Openbaar Ministerie gaat hier niet mee akkoord en gaat in hoger beroep.

Bij Porkland werd afgekeurd vlees verwerkt en verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.