Redactieblog

283 x bekeken 1 reactie

Europa: geen uitstel voor groepshuisvesting zeugen

De Europese Commissie wil landen geen uitstel geven voor de invoering van de verplichte groepshuisvesting van zeugen.

Dat schrijft de Europese Commissie in een brief aan de Europese organisatie voor dierenwelzijn, Eurogroup for Animals.

Volgens de Europese regelgeving mogen zeugen in Europa per 2013 alleen in groepshuisvesting worden gehouden. Een aantal landen, waaronder Frankrijk en een aantal zuidelijke landen, heeft inmiddels uitstel gevraagd voor de invoering van de groepshuisvesting,

Voorzitter Annechien ten Have van de LTO-vakgroep varkenshouderij is positief dat er duidelijkheid wordt gegeven. "Op deze manier is er sprake van eerlijke concurrentie en een gelijk speelveld", aldus Ten Have. In Nederland is 60 procent van de zeugenbedrijven inmiddels voorzien van groepshuisvesting. "Van de 40 procent die nog niet zijn overgeschakeld is een deel van de bedrijven van plan hun bedrijf te beëindigen", aldus Ten Have.

Eén reactie

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    Gelukkig maar. UIteindelijk is dat de bedoeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.