340 x bekeken 19 reacties

Verdonk voor verbod op ritueel slachten

Rita Verdonk wil ritueel slachten verbieden.

Dat zegt zij in het programma De Tafel van Babel van de multiculturele televisie-omroep MTNL. "Bij ons mag dat niet, ritueel slachten", stelt de partijleider van Trots op Nederland. "Als je praat over dierenwelzijn, laat ik het maar zo zeggen, dan is het ontzettend wreed om ritueel te slachten." Op de vraag of dieren beter met een stroomstoot gedood kunnen worden, antwoordde Verdonk: "Dat gaat in elk geval een stuk sneller dan ritueel slachten ergens op een balkonnetje of in een badkuip."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a. sot

  Theo,

  Als je niet weet hoe er ritueel geslacht wordt en ook niet weet hoe er in de gewone slachterij geslacht wordt, kun je hier beter geen uitspraken over doen.

 • no-profile-image

  Piet

  Het mag wettelijk wel in slachthuizen. Huisslacht ben ik niet zo'n fan van, daar is Nederland te krap voor. Al heeft het wel wat zoals je dat in Oost-Europa ziet.

 • no-profile-image

  j b s

  niet leuk voor de schapen prijzen

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Ik ben een keer in een slachthuis geweest en ben nu al 37 jaar vegetarier, evenals mijn hele gezin.
  Wie geeft mij het recht om een dier te doden en tenslotte: ALS ALLE LANDBOUWGRONDEN OP DEZE WERELD AANGEWEND ZOUDEN WORDEN VOOR VEGETARIES VOEDSEL, WAS ER VOOR 25 MILJARD
  (9 nullen) VOLDOEDE TE ETEN

 • no-profile-image

  Han

  Het probleem is dat thuis slachten wettelijk niet mag. Slachten in slachthuizen is aan wettelijke richtlijnen gebonden en daar valt ritueel slachten niet onder. Mijn ouders waren altijd groot voorstander van HUISSLACHT maar midden vorige eeuw werd dit door de wetgever onmogelijk gemaakt. Nu moeten we het om religieuse redenen wel toestaan?? Hoe bepaal je dan wie wel thuis (ritueel) mag slachten en wie niet???

 • no-profile-image

  Theo

  Als ritueel slachten in alle rust en met respect voor het dier plaatsvindt, dan is dit nog niet zo gek in vergelijking tot hoe dieren in gewone slachterijen mechanisch -wat ook niet altijd goed gaat- gedood worden.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Door het verbieden gaat men het juist verschuiven van de slachterij ondertoezicht naar de badkuip of balkon thuis . Verder vind ik dat men eerst maar eens met positieve dingen moet komen om de economie snel weer vlot te trekken . Nu is men maar steets meer bezig met regels maken (verboden) en met lasten verzwaring . Hiermee werkt men de economie nog verder het dal in . De burger moet positief gestemd worden zodat hij of zij het geld weer durft te laten rollen . Dan trekt de economie weer vlot aan en winsten van de bedrijven groeien mee . En uiteindelijk is de staat hier best mee af .Maar aangezien nu op dit moment dieren gevoelig ligt wil men hier stemmen mee trekken . Deze mensen die zo slachten volgens hun geloof , moet men in gesprek en overleg proberen om naar de beste oplossing te zoeken .

 • no-profile-image

  Bert

  Zaterdag 28 november 2009 reed ik over de Bulderweg in Nijkerk. Het was een drukte van jewelste voor de slachterij van Henk Worst Auto’s stonden dubbel geparkeerd geen mens kon er nog door. Ik zat vast en keek in de koplampen van een Opel Kadett met daarachter een hele sliert auto’s vol met allemaal nieuwe landgenoten. Achter me een aantal personenauto’s en een bulkwagen vol veevoer. Uit die Opel Kadett kwamen twee mannen die schaap uit de koffer haalde. De vier poten van dat schaap was met een touw bij elkaar gekneveld en het dier was zo strak geschoren dat het bloed er uit liep. Ik ben uitgestapt en vroeg aan deze mensen of ze de weg vrij wilde maken zodat ik verder kon rijden. Ze zeiden tegen me dat ik maar beter achteruit kon rijden maar dat was niet te doen met die hele rij auto’s achter me met daarin ook die 32 tonner. Toen ik dat wilde uitleggen aan deze nieuwe landgenoten vertelden ze me dat ik me maar beter weer in de auto kon verplaatsen omdat het anders uit de hand zou lopen en ze lieten me hun messen zien. Ik heb toen de Politie gebeld en ik kreeg het gevoel dat ze niet zo blij waren met mijn telefoontje. We komen zo wel even kijken was hun antwoord. Na een half uur stukje voor stukje achteruit rijden en de bulkauto achter me zich had omgedraaid kon ik weer verder rijden. Ik was inmiddels bijgekomen van de schrik en dacht ik aan de verhalen die je hoort over veetransport. De eisen waaraan de oude medelandgenoten moeten voldoen . De AID controles en straffen die worden uitgedeeld als er ergens een kreupel dier te vinden is. Die bewuste zaterdag heb ik geen Aid’er gezien. Geen vervoersregels geen verkeersregels geen welzijnsregels helemaal niets. Oogluikend word alles toegestaan. Gelukkig is het snel 8 Juni en ik hoop uit het dieps van mijn hart dat Geert en Rita hier een einde aan gaan maken. Geert mijn stem heb je.

 • no-profile-image

  schapen

  Tja waar slaat dit allemaal op. Allemaal "kenners" van de sector zo te horen? Even een uitleg, ook de schapenhouder heeft een electronische I&R dus alle aan- afvoer en transporten staan gemeld, waarbij deze transporten aan bepaalde eisen moeten voldoen. Dus de schapen worden per veetrailer naar het slachthuis gebracht (ook tijdens offerfeest) en aldaar gekeurd door de VWA zowel voor als na de slacht. Dus het feit dat onze fijnpoeper uit Nijkerk hieronder een transport per achterbak heeft gezien kan helemaal niet want dan zou de desbetreffende boer het schaap als dood moeten opgeven......maar dan komen deze electronisch doorgegeven gegevens weer niet overeen met die van de Rendac..........Tja fabels kunnen we allemaal verzinnen BERT, deze zal het vast goed doen op de verjaardagsfeesten van je mede PVV lotgenoten......maar hou het bij de waarheid ja

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Zeg Schapenhouder, je kunt natuurlijk een paar lammeren achterhouden bij de geboorte die dan officieel niet bestaan. Niemand weet immers of een schaap bij jou 2 of 3 lammeren heeft gekregen.

 • no-profile-image

  schapen

  U bent werkelijkwaar op de goede wek LTO-HATER ik zou zeggen door gaan zo...en als het mis gaat de schuld op anderen schuiven......

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ik bedoel maar te zeggen dat het wel kán, Schapenboer. Er zijn altijd wel middelen te vinden.

 • no-profile-image

  Han

  @Bert. Ik kan me jouw gedachten voorstellen, Ik heb niets tegen onze Medelanders, zolang ze zich houden aan de wet, moet ik ook. Ik heb zelf in een streng Islamitisch land gewerkt, geen probleem zo lang ik me aan de regels hield en mijn Nederlandse manieren achter wege liet en vooral geen Bijbel in mijn koffer mee smokkelde. Nu neem ik dit boek nooit mee dus geen probleem. de Lach of Prive geeft ook problemen (blote voeten en schouders). Maar wij vinden alles goed ook dieronvriendelijk transport ten behoeve van ritueel slachten en ten behoeve daarvan ook de openbareweg nog versperren.

 • no-profile-image

  Jan

  Ritueel slachten kan gedaan worden na correct verdoven van het dier, zolang het hart nog klopt en de keel snede volgens de halal criteria worden gemaakt vinden de halal organisaties het hier in Canada 'ritueel geslacht'; in Nederland zou dat ook kunnen. We leven nu in een moderne wereld we hebben de kennis en de mogelijkheden om een dier een pijnloze dood te geven. De hele achtergrond bij het rituele slachten is dat een dier moet leven/hart moet kloppen wanneer de keelsnede wordt gemaakt, blijkbaar zijn er in het verre verleden dieren geslacht die al voor de slacht gestorven waren aan een besmettelijke ziekte (miltvuur/anthrax) die gevaarlijk is voor de volksgezondheid.
  Ik kan me niet voorstellen dat er iemand een bison op een humane manier, zonder verdoving(geweerschot) ritueel kan slachten!

 • no-profile-image

  arie maas

  bert uit nijkerk, volgens mij zit je de zaak aardig op te fokken, waarschijnlijk was je daat niet eens in de buurt. Betr, ritueel slachten, ten eerste wat is dat? iets wat jullie in nedeland niet meer kennen, maar er zitten bepaalde historische redenen achter, verdiep je daar eens in, dingen die we of allang in nederland door alle idioote regels overboord hebben gegooid of vergeten
  zijn.Respecteer toch eens andere manieren van leven, en niet alleen dat bekrompen nederlandse . Woon zelf in een moslin land en heb, al jaren,met veel plezier, heel wat schapen"ritueel" naar de eeuwig jachtvelden geholpen

 • no-profile-image

  Hans

  Wie geeft mij het recht om een dier te doden? Meneer Roovers, u denkt zeker dat de dieren ook in de hemel komen? Tja en als je dan het varken daar tegenkomt, dan zegt ie: Wat moest jij met mijn poot in de snert?? en de koe die zal je vragen: en mijn staart, in de ossestaartsoep??En de nerts, waarom mijn pels aan jouw bontjas??
  Als we stoppen met vlees eten kunnen we alle grasland wel bomen op gaan planten, goed voor de CO2!!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Jongens, heerst de ziekte van Wilders hier ook al? Eén onbenullig incident een half jaar terug en we geven voor 4 jaar onze stem. Alsof het dan ineens anders zal worden.. Ik ken ook Hollandse kale koppen, maar als die lelijk tegen me doen geef ik mn stem ook nog niet aan de Moslim Partij oid.

 • no-profile-image

  Piet

  Ik heb het allebei wel eens gezien, en ik vind ritueel slachten verantwoord. De vrijheid van godsdienst weegt ook zwaar.

 • no-profile-image

  schapen

  Meneer Roovers, dan zouden wij roofbouw plegen op de grond, want die moet toch bemest worden, of wou je alleen kunstmest en chemische meststoffen gebruiken soms? zonder meststoffen ben je binnen een aantal jaren uitgeboerd.....slim idee...telt voor twee

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.