Redactieblog

6 reacties

Rechter geeft LNV gelijk bij ruiming geiten

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor Bedrijfsleven (CBB) heeft het bezwaar van geitenhouder William van der Burg uit Zegveld afgewezen.

De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) gaat de dieren op zijn bedrijf woensdag scannen en taxeren. De drachtige dieren worden donderdag geruimd.

Van der Burg vond dat de monstername voor het vaststellen van Q-koorts niet zorgvuldig genoeg is gebeurd. De rechter heeft dit bezwaar naast zich neer gelegd. Hij vond dat er voldoende bewijs is dat het bedrijf besmet is met Q-koorts, mede op basis van eerdere positieve testuitslagen. De melkgeitenhouder baalt van de uitspraak. "De mensen van de VWA die het gaan uitvoeren lieten ook wel doorschemeren dat ze het niet met dit beleid eens zijn. Dat geeft wel wat steun, maar ik koop er niks voor. Ik krijg mijn geiten er niet voor terug", aldus de ondernemer.

Van der Burg heeft 1.250 geiten, waarvan er naar verwachting ruim 200 dragend zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  inge

  ja, natuurlijk. dit was te verwachten.
  Het is allemaal èèn pot nat. En ik denk zo langzamerhand dat niemand het met dit beleid eens is. En ben je eenmaal geruimd, dan zoek je het maar uit, want niemand weet hoe het verder moet met de geruimde bedrijven. Ze laten je gewoon kapot gaan. SCHANDALIG

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wat ik niet begrijp is, waarom er geen kamervragen aan Hirsch Ballin worden gesteld over de partijdigheid van het CBB-lekenhof. Want dit is toch te schandalig voor woorden!

 • no-profile-image

  gert

  License to Kill ! LNV kriigt altijd zijn zin !

 • no-profile-image

  boertie

  Hopende dat we in het volgend kabinet iemand krijgen die de boeren beter kan steunen, want dit kan zo niet doorgaan. Nog een paar jaar en de boeren uit Nederland zijn verleden tijd.

 • no-profile-image

  william

  tja helemaal als donderslag bij heldere hemel kwam het niet. Aangezien het vwa zich ongemakkelijk voelde bij mijn verwijt aan hun adres dat er leugens in het monstername rapport staan gooide ze het over een andere boeg. Ze hadden het hele monster van de vwa niet eens nodig om ons bedrijf kapot te maken oordeelde de rechter. Onze dieren worden geruimd op basis van het onderzoek van de gd en het cvi. Op mijn logische vraag om een heronderzoek aangezien er vreselijk knullig gewerkt is werd niet ingegaan.
  Ik baal ervan maar heb mijn best gedaan. Heb net met de tranen in de ogen voor de op één na laatste keer het voer voor mijn drachtige lammeren aangeveegd. vwa bedankt en tot morgen.................mischien is het bij nader in zien toch beter de sleutels van de shovel aan mijn moeder te geven voor het geval dat.................

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Natuurlijk zeggen de mensen van AID en VWA als ze op je bedrijf staan, dat ze niet achter dit beleid staan. Ze zeggen gewoon wat je wilt horen. Ondertussen is het nog wel steeds zo dat zij hun brood verdienen door onze broodwinning kapot te maken! Het is zoals onze collega het zegt: ALLEMAAL LOZE WOORDEN!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.