Redactieblog

353 x bekeken 22 reacties

Vakgroep varkenshouderij wil niet samenwerken met Wakker Dier

De vakgroep varkenshouderij wil niet samenwerken met Wakker Dier.

Dat schrijft secretaris Henk Boelrijk van de vakgroep. "We hebben de vraag om samenwerking met actiegroepen als Wakker Dier en Varkens is Nood diverse keren op tafel gehad. We staan open voor een dialoog, maar samenwerken is niet aan de orde. Keer op keer zijn wij teleurgesteld in hun optreden. De ene dag willen ze samenwerken en de volgende dag steken ze je een dolk in de rug. De agenda van deze clubs is dat ze geen intensieve veehouderij meer in Nederland willen zien. Met dergelijke clubs kun je niet samenwerken", aldus Boelrijk. "De organisaties zetten de varkenshouderij steeds maar weer onterecht negatief neer."

Boelrijk benadrukt dat de LTO vakgroep varkenshouderij al jaren een goede relatie heeft met de Dierenbescherming. "Daar blijven we onze duurzame energie op zetten. Samenwerking met actiegroepen wordt nooit duurzaam", aldus de secretaris.

LTO Varkenshouderij staat hiermee lijnrecht tegenover ZLTO, waarvan voorzitter Hans Huijbers juist wel wil samenwerken met Wakker Dier. Ook de vakgroep rundveehouderij heeft aangegeven in gesprek te willen met Wakker Dier.

LTO Nederland, overkoepelende organisatie van alle vakgroepen en regionale LTO-organisaties reageert. "LTO Nederland werkt samen met iedereen die meehelpt om door middel van nieuwe marktconcepten en nieuwe producten het welzijn van dieren op een hoger niveau te brengen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  niek

  @ herkauwer, Jetze zou moeten betalen omdat de rectificatie een paar milimeter te klein was. Daarop heeft wakker dier beslag laten leggen op de praktijk van Jetze. Leuke organisatie is dat , vind je niet. Daar kun je zeker goed mee samenwerken ??? Dus niet.

 • no-profile-image

  tjonge

  Zijn er nog v arkenshouders lid van lto ??? Die zijn dat echt blind, wat een domme b oeren zijn er dan toch nog

 • no-profile-image

  gemengd bedrijf

  beste mensen, een vos (wakker dier) verliest wel z''n haren maar nooit z''n streken. Niet mee samenwerken dus.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Kijk zo langzamerhand krijgen we een helder beeld van herkauwertje
  Hij heult dus ook met aktiegroepen zoals wakker dier.
  Hij heeft ook relaties met het verzekeringswezen (als je het maar gelooft)
  NOOIT met wakker dier samenwerken.
  Boeren duwen zo hun eigen hoofd in een strop.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste Patrick,
  Ik ben helemaal met je eens dat je niet altijd in het verleden kunt blijven hangen.
  Maar als ik naar het verleden kijk van groeperingen als wakker dier is het in mijn ogen niet zo vreemd dat er héél veel boeren zijn die absoluut niet willen samenwerken met wakker dier.
  En dat lijkt mij niet zo vreemd.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Realist

  Het is goed dat de Vakgroepvarkenshouderij van LTO hier duidelijk aan geeft waarom ze het eens zijn met de NVV. Je mag je nooit overgeven aan organisaties met crimineel gedrag! Voedsel moet een eerlijkproduct zijn, wat voor de consument betaalbaar is, en voor de producent (de boeren) voldoende redement opleverd dat er een goed sosiaal leven mogelijk is voor de enorme verantwoordeijkheid. Het mag niet zo zijn dat onze eigen cooperatie bestuurd wordt door dit soort aan lage wal geraakte personen. Die op hun beurt de boeren uitbuiten, zodat ze nog net in leven blijven! Zo is het allang op de wereld gaande, men praat over de arme boeren in ontwikkelings landen, maar het uitbuiten gaat gewoon door. Maar het is hier precies het zelfde, dit met al die zogenaamde milieu-natuur en dierorganisaties. Het is veel al ontstaan uit die wollensokken figuren die probeerden te leven van de uitkeringen zodat ze niet hoefden te werken. Door dat ze met de nek werden aan gekeken, gingen ze overal tegen aanschoppen bij mensen die wel werkten voor hun boterham. Het is totaal uit de hand gelopen, dit noemt men wel het linkse blok. Dit is zeer zorgelijk, het is te hopen dat veel mensen met het hart op de goede plek, dit in zien en hun stem geven aan partijen die positief werken aan een eerlijke samenleving die werkt voor de kost en criminaliteit bestrijd. Maar op de eerste plaats nooit mee loopt met zulke partijen. Op dit moment zijn de linkse media en linkse politiek hard bezig om het nu zittend kabinet, onderuit te halen. Het is een ramp als het kabinet valt, en die linkse zo weer aan de macht zouden komen! Dan gaat Nederland helemaal de vernieling in. Want er moet hard gewerkt worden en veel gespaard om het het Land weer op de rails te krijgen.

 • no-profile-image

  Leen

  collaboratie is onwenselijk binnen de agrarische belangenbehartiging. Denk je dat die activisten zich bezig gaan houden met onze belangen? Doe niet zo naïef.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Geacht Dier, er zullen altijd van die schreeuwlelijks blijven die horend blind en ziende doof zijn. Maar ook ZLTO en LTO hebben ingezien dat de bio-industrie zal moeten gaan verdwijnen en dat er een heel ander soort landbouw en veehouderij zal moeten gaan komen. En dat kunnen die domme raaskallers echt niet meer tegenhouden. Diervriendelijke houderij in brandvrije stallen op moderne gemengde bedrijven met toekomst! Dat wordt de toekomst van en voor het platteland.

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel, ik snap het punt niet, als iemand niet wil samenwerken, dan is dat zijn recht om dat niet te willen. Niets moet, alles mag.
  Als de vraag is, zou men kunnen samenwerken is het antwoordt, tuurlijk kan dat, iedereen in de wereld als individu of groep kan altijd beslissen om samen te gaan werken. Niet slim is in het algemeen om in een verleden te blijven hangen, dat wil zeggen je kunt je huidige doelen op korte termijn en lange termijn niet formuleren, en je hebt geen visie. Plus je bent niet instaat om te handelen wanneer nodig.
  Wakker Dier is zelf ook wel in staat om dingen te bewerkstelligen, kijk naar het laatste jaar het gaat prima lijkt me.
  Steeds meer mensen worden bewuster en maken zelfstandig vrije keuzes, en daar gaat het om.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Jagertje, zeker dat denk ik ook. Als ik boer was zou ik misschien ook niet willen samenwerken.
  Wel is elke beslissing afhankelijk van emoties (algemeen). Buiten deze emoties en samen met deze emoties, en naast deze emoties, zal een persoon, en zeker een organisatie (dus meer als 1 persoon met verschillende emoties) een visie en een doel moeten hebben. Met visie en en doel kun je nog zeggen niet samenwerken of wel samenwerken (geen oordeel op dat), maar zonder visie en doel is het alleen maar emotie (en dus het verleden). Als ik met CDA of VVD om de tafel zou moeten over gentech, heb ik ook emotie en zal geen compromis voorstellen en zal ze vertellen dat er geen discussie over mogelijk is, maar ik doe het wel omdat ik doelen en visie heb, niet emotie alleen. En die combinatie was een algemeen punt van aandacht.

 • no-profile-image

  boer Hannes

  Wakker dier kost de boeren tonnen geld, dat zijn leden van green-pease die altijd met de boeren blijven vechten en overhoop liggen, geen mens moest die bende blijven steunen. Op mijn bedrijf komt geen wakker dier en als ze dat proberen komt mijn pitbull te voorschijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wakker Boer, ik vestig er jouw aandacht op dat precies de aantijgingen die jij gebruikt (crimineel en terroristisch) aan het adres van Wakker Dier, Rowdy Jetze Plantema méér dan 200.000 euro boete hebben gekost! Ik zal WD morgen op jouw vuispuiterij attenderen en hen adviseren om aangifte te doen en via agd-redactie jouw identiteit te achterhalen. Want er zijn grénzen!!!

 • no-profile-image

  dier

  Halleluja, Katja heeft gelijk. Wakker Dier wil eerlijke prijzen voor de boer EN dus diervriendelijker productie. Dat zou elke boer moeten willen, betere prijzen, leuker boeren. Het lijkt wel of de boeren er plezier in hebben hun vee zo te moeten houden, Sta eens open voor andere mogelijkheden. Van overleggen ga je niet failliet, misschien leer je er wel van, bv. dat de maatschappij anders gaat denken en het draagvlak voor biovlees afneemt..

 • no-profile-image

  Zwieneboer

  is lto nu voor of tegen samenwerking met wakker dier?

 • no-profile-image

  weg met

  Snapt U het nog ?? ZLTO wil samenwerken met wakkerdier terwijl geen enkele varkenshouder dit wil LTO vakgroep is weer tegen. Ik begrijp helemaal niets meer van die hele (Z)LTO en de organisatie. Is LTO nu voor of tegen ?? 1 ding is zeker, de varkenshouderij wordt weer ingezet als wisselgeld, dus varkenshouders zegt LTO (of wat dan ook) op en maak een juiste keuze en worsdt lid van de NVV www.nvv.nl

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  In plaats van negatief te zeiken zouden alle varkenshouders gewoon lid moeten worden van Wakker Dier. Dan kunnen ze van binnenuit zien dat die organisatie veel meer hun vriend dan hun vijand is! Want zeg nou zelf: een blinde kip kan toch nog zien dat de huidige vorm van grootschalige veehouderij volkomen failliet is. Dat snapt zélfs een Rund!

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer, tuurlijk, www.politie.nl vind je het dichtsbijzijnde kantoor.
  Daarnaast zal de jurispidentie waarschijnlijk niet gelden voor dit, aangezien, Rowdy Jetze een veearts was en dit via website duidelijk maakte,maar we zullen zien. Dat je nu niet met los kruit schiet.
  Katja, dom en doof, lekker omgaand ga je met de mede mens, dacht eerst dat je een spiegel voor had en het over jezelf had.

 • no-profile-image

  wakker

  Overleg is prima en nodig, alleen niet met criminele en terroristische organisaties. Overleg met dierenbescherming gaat goed

 • no-profile-image

  Veehouder

  Gelukkig dat de vakgroepvarkenshouderij van LTO door heeft dat je niet met zulke groepen kunt samenwerken. Je moet op het rechte pad blijven. Dat de rundveehouders aan lage wal raken is ongeloofelijk dom. Wie met pek omgaat wordt er meee besmet. Het is zeer ernstig dat velen dit niet begrijpen.

 • no-profile-image

  weg met

  Ik ook niet en heb mijn lidmaatschap reeds opgezegd, wat een actie op met zulke lui in zee te gaan. Ze hebben de varkenshouderij verschikkelijk behandeld maar nu wd iets scherper wordt naar de rundveesector gaat lto met hun samenwerken ??? Wat een verschikkelijke kloten vereniginmg is lto toch geworden, schandalig hoe ze hun leden varkenshouders schofferen !!!! Schaam je lto bah

 • no-profile-image

  wakker

  Ga toch fietsen Katja, ik word nooit van mij leven lid van een criminele en terroristische club

 • no-profile-image

  weg met

  Varkenshouderij wordt door LTO opgeven ter gunste van melkvee. Kom op varkenshouders zeg lidmaatschap op en wordt lid bij de NVV

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.