Redactieblog

Financiële hulp voor Vlaamse varkenshouders

De Vlaamse vereniging voor varkenshouders Veva geeft varkenshouders advies hoe ze kunnen omgaan met ernstige financiële problemen.

"Veel landbouwers hebben momenteel ernstige financiële problemen die onoverkomelijk lijken. Vaak zijn er mogelijkheden waarop zij beroep kan doen, maar waarvan ze niet op de hoogte zijn", zegt Veva. De organisatie adviseert contact op te nemen met bedrijfsadviseurs en consultenten. "Zij kennen het bedrijf al langer en kunnen snelst effectief en efficiënt helpen."

De organisatie Boeren op een Kruispunt heeft een actieplan opgesteld voor varkenshouders die financieel moeilijk zitten. Hierin staan vooral praktische tips als 'blijf praten en zorg voor je gezondheid. Mensen onder stress zijn kwetsbaarder dan normaal.'

Of registreer je om te kunnen reageren.