Redactieblog

253 x bekeken 5 reacties

PVV en ministerie steggelen over wilde zwijnenbeleid

Het Productschap Vee en Vlees blijft van mening dat het ministerie van landbouw zich niet voldoende heeft ingespannen om de nulstand voor wilde zwijnen buiten de Veluwe en het Limburgse Meyngebied te handhaven.

Het PVV vindt dan ook dat het uitgavenplafond voor de sector in het Diergezondheidsfonds voor mond- en klauwzeer en klassieke varkenspest wordt verlaagd van 26 miljoen euro naar 19 miljoen euro. Het ministerie is het echter niet eens met die zienswijze en wil het plafond van 26 miljoen euro handhaven.

Dat blijkt uit een stuk over het wilde zwijnenbeleid dat woensdag wordt behandeld in de bestuursvergadering van het PVV.

In het convenant over het diergezondheidsfonds was afgesproken dat het uitgavenplafond zou worden verlaagd tot 19 miljoen euro als het ministerie zich niet maximaal zou inspannen om het nulstandsbeleid voor de zwijnen te handhaven.

Volgens het PVV biedt een overeenkomst tussen Nederland, België en Luxemburg veel meer mogelijkheden om de wilde zwijnenstand in toom te houden dan waar het ministerie van uit gaat. In dat verdrag zijn waarin een aantal regels vastgelegd waaraan de verschillende landen zich moeten houden bij de jacht op wilde zwijnen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkensboerke

  't stikt hier van de wilde verekes en die komme nie uut t pruis wald. Die zitte gewoon ien de Jansberg en t Staatsbos. Ze worde nie afgeschote want da wille grune rakkers nie.

 • no-profile-image

  rein de vos

  Beter een kip in je bek, dan een varken door het hek

 • no-profile-image

  Gerrit en Eline

  gauw emailtje sturen naar J@gertje, hij schiet wel raak. Ik las op ander forum dat hij misschien een webwinkeltje in vers wild begint. Da's wat voor mij.

 • no-profile-image

  Gerrit en eline

  Beter een varken op het bord, dan een linkse rakker in de tuin

 • no-profile-image

  boereke

  Beter nu een paar wilde zwijnen afschieten als straks honderdduizende varkens dit moeten zelfs ambtenare en dierenbeschermers snappen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.