Redactieblog

1 reactie

Amerikaans kind besmet met varkensgriep H3N2

In de Amerikaanse staat Kansas is een kind besmet met een varkensgriepvirus dat normaal niet bij mensen wordt gevonden. Het gaat om varkensinfluenza van het type H3N2.

Dit griepvirus komt vrij veel voor bij varkens in Noord-Amerika. Het kind is inmiddels weer hersteld. In de Verenigde Staten is enig onrust ontstaan nadat bekend werd dat het kind het virus had. ”Het is lastig voor mensen om te begrijpen dat deze varkensgriep niets te maken heeft met de wereldwijde pandemie van H1N1, dat ook de oorsprong bij varkens had”, aldus Jason Eberhart-Philips, directeur van het volksgezondheidsdepartement in Kansas. ”Dit griepvirus vormt op dit moment geen dreiging voor de volksgezondheid.”

Het kind raakte vermoedelijk besmet tijdens een plattelandsfair, waar het kind contact had met varkens. Familieleden van het kind raakten niet besmet.

De Amerikaanse varkenssector is zeer beducht voor hernieuwde publiciteit rond ’varkensgriep’. Het H1N1-virus kreeg in eerste instantie het label varkensgriep, en dat had tot gevolg dat de verkoop van varkensvlees instortte.

Eén reactie

  • no-profile-image

    leefbewust.com

    Ik heb wat feiten over griepvaccins verzameld op www.griepvaccins.com

Of registreer je om te kunnen reageren.