Redactieblog

467 x bekeken 1 reactie

Rechtbank: loonbedrijf moet schade herstellen

Een loonbedrijf uit Ruinerwold moet drie hectare vervuilde weidegrond in Uffelte afgraven, voorzien van schone grond en opnieuw inzaaien met gras dat geschikt is voor paarden.

Dat heeft de rechtbank van Assen beslist in een kort geding dat de grondeigenaar aanspande tegen het loonbedrijf.

Het weiland werd eerder dit jaar door het loonbedrijf geïnjecteerd met verontreinigde varkensmest. De mest was aangelengd met zuivelproducten waarvan de houdbaarheidsdatum was verlopen. Door een fout waren ook verpakkingen in de mest terecht gekomen, wat resulteerde in snippers plastic en papier in het weiland. De mest werd ook op twee andere plaatsen uitgereden in Drenthe.

De loonwerker moet de totale schoonmaakoperatie van 150.000 euro bekostigen. De advocaat van het loonbedrijf ziet het als een tijdelijke kostenpost, omdat het loonbedrijf de schade gaat verhalen op de producent van de meststof.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    In biovergisters kan blijkbaar van alles in gegooid worden

Of registreer je om te kunnen reageren.