Redactieblog

3 reacties

Ongeluk met varkensgriepvirus in Zwitserland

In Zwitserland is in een trein een ongeval gebeurd met een transport van varkensgriepvirus.

Het pakket waarin het virus werd vervoerd explodeerde onderweg. Twee mensen raakten hierbij licht gewond. De zestig passagiers die hetzelfde treinstel zaten werden onderzocht en mochten daarna naar huis. Het gaat niet om de zeer besmettelijke variant van griep die in Noord-Amerika is uitgebroken.

Het virus werd in opdracht van het bondsambt voor volksgezondheid vervoerd naar het nationale griepcentrum in Genf. Daar zou het H1N1-influenzavirus gebruikt worden voor de productie van test om varkensgriep vast te stellen. Het virus bleek niet goed verpakt, waardoor het explodeerde. Het treinverkeer was hierdoor maandagavond enkele uren gestremd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Het lijkt wel of de overheden graag hebben dat de pleuris overal uitbreekt.Want hoe kan er anders een pakketje ontploffen???Ook raar dat men nu al bezig is met een vaccin te maken tegen deze griepsoort,of heeft men hem stiekum al op de plank liggen???Commercie gaat over lijken!Ben benieuwd of men de hele wereldbevolking straks verplicht zich te laten enten,als dat zo is dan zit hier een heel enge bedoeling achter.Ooit van nanotechnologie gehoord?

 • no-profile-image

  desperate housewife

  Inderdaad @Dirk hoe kan dit virus ontploffen? Het begint allemaal een beetje science fiction achtige indruk te krijgen.
  In Zwitserland zitten nogal wat medicijngiganten oa Roche.(een bedrijf wat superwinsten maakt waar coca cola heiniken om er maar een paar te noemen, niet bij in de schaduw kunnen staan)
  Dit levert in ieder geval een mooie en goedkope testcase..!!!
  Het zal toch niet met opzet gebeurd zijn???

 • no-profile-image

  piet Janen

  "Eigenlijk moeten we het gewoon over de Mexicaanse griep hebben" "Er is op dit moment geen aanwijzing dat varkens in Mexico besmet zijn. Het gaat hier echt om een mensengriep. In Mexico zijn mensen ziek geworden van een influenzavirus dat bestaat uit een samensmelting van een deel varkensvirus en een deel vogelvirus. Dit virus heeft eigenschappen gekregen, waardoor het mensen ziek kan maken."

Of registreer je om te kunnen reageren.