208 x bekeken 10 reacties

Klink: varkensgriep is onjuiste naam

Het kabinet spreekt voortaan over Mexicaanse in plaats van varkensgriep.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zegt dat de klacht van de sector dat de oorspronkelijke benaming de varkenshouderij in een kwaad daglicht kan stellen, terecht is. Ook het RIVM heeft de term varkensgriep in de ban gedaan. "Deze variant is niet van varkens afkomstig, maar verspreidt zich van mens op mens", aldus de organisatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Goed gezien centje meer. Als de honger eerst de wereld uit is kan de pvdd ook niet meer toe slaan met herman en wat voor griep dan ook.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Centje, meer: Ja, geweldig nieuws van die 2000 verhongerde kinderen! Dat ruimt lekker op! dat hebben we dan toch maar mooi te danken aan de (intensieve) veehouderij die 70 % van de beschikbare grond op de wereld voor zich reserveert om het vee te voeden. Beetje vervelend is het natuurlijk wel dat voor 1 kilo dierlijk eiwit 5 á 6 kilo plantaardig eiwit nodig is. Het is dus een ietsepietsie inefficiënt, maar ja, vlees is nou een maal lekker! Dus ja die 2000 kinderen die het niet gehaald hebben zijn in ieder geval voor onze lekkere trek gestorven en dat geeft een goed gevoel! Niet dan? Ja toch? Nou dan!

 • no-profile-image

  het andere

  bij een griep uitbraak in nederland alle leden van pvdd niet in enten want hier voor moeten we dierproeven doen om entstof te onwikkelen en hier tegen hebben ze jaren actie gevoert

 • no-profile-image

  joost

  Volgens mij zorgt de vlees en zuivel-industrie juist voor die honger in andere werelddelen.
  Waarom moeten wij 70% exporteren van een product die zo schadelijk is zoals vlees en zuivel.
  En die varkensgriep is een heel goede naam, want die laat precies zien waar alle ellende begon en er komt nog veel meer uit deze sector, maar het zal wel weer in de doofpot verdwijnen door mensen zoals onze CDA.
  De PvdD is de enige partij die gewoon objectief is, iets wat je niet kunt zeggen van de rest.
  Het hebzuchtige westen zorgt straks voor grote ziekte uitbraken, water tekort en oorlogen.
  We hebben dit jaar misschien in augustus al alles opgebruikt, wat de aarde ons aan grondstoffen in 1 jaar opleverd, ja, mensen neem het ervan, jullie kinderen zullen jullie later dankbaar zijn.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Nu wil het toeval dat er in La Gloria , een stadje in Oost-Mexico 60% van de inwoners recent ziek geworden is en dat het huidige varkensgriepvirus dat kan worden overgedragen van mens tot mens voor het eerst is aangetroffen bij een vierjarige inwoner van La Gloria, Edgar Hernández Hernández, die de varkensgriep overigens overleefd heeft, anders dan twee andere kleine kinderen die stierven als gevolg van dezelfde uitbraak.

  En het toeval wil tevens dat 12 mijl buiten La Gloria een enorme varkenshouderij en – slachterij staat die goeddeels eigendom is van het Smithfield van Spekbaron Joseph W Luter III.

  Read more: "Partij voor de Dieren - Weblog" - http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/126#ixzz0E6qeZrJY&A

 • no-profile-image

  Patrick

  Niets is zeker, een juiste of een onjuiste naam dat weet je pas achteraf, het is zeker een erg vreemde variant en een erg vreemde combinatie, nog vreemder is dat er buisjes in de trein vervoerd werden. Ik ga haast nog in complotten geloven. Als de volgende media stap is, massaal mensen vacineren dan wordt er weer massaal gecashed door een pharma industrie die al crimineel was, dus dat veranderd dan weer niet.

 • no-profile-image

  koetje

  volgens Herman en zijn PvdD is het weer de schuld van de varkenssector,waarom is het niet de schuld van de vliegen ,deze veroorzaken wereldwijd de meeste dodelijke slachtoffers

 • no-profile-image

  centje

  Hey Schober, goed nieuws !! Afgelopen 24 uur zijn er weer 2000 kinderen gestorven door honger in derde wereld landen. Gelukkig was dit niet door de mexicaanse griep.......

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ik voelde me een tijd geleden een dag niet zo geweldig . Nu weet ik waardoor dat kwam . 15 Km verderop staat een slachterijtje waar een keer per week wat varkens geslacht worden !!! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben . En herman , als ik een artikel lees in bijvoorbeeld de krant dan stel ik het op prijs dat de schrijver er van geen andere bedoelingen heeft dan mij van alle feiten zo goed mogelijk op de hoogte te brengen . De website van de PvdD is daarom zo ongeveer de laatste plek waar je naar toe gaat voor eerlijke en betrouwbare informatie .

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Het andere, geluid: Ja, grappig hè? Eerst zorgen we er voor dat we zo veel dieren op elkaar pakken dat er, afgezien van de ellende voor de dieren, wel ziektes móeten uitbreken en vervolgens gaan we daar medicijnen voor ontwikkelen die dan kennelijk zo nodig weer dieren moeten worden uitgetest. Zijn ze lekker twee keer de klos!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.