Redactieblog

Hermitage Genetics nieuwe speler op Nederlandse markt

Het Ierse varkensfokbedrijf Hermitage Genetics begint op de Nederlandse markt.

Hermitage Export BV heeft een contract gesloten met Varkens KI Nederland voor de distributie van sperma van hun zeugenlijnen en eindberen. De eerste 22 beren zijn begin juli in Nederland gearriveerd, waarna het sperma na de quarantaineperiode beschikbaar komt. Hermitage fokmateriaal is onder andere al beschikbaar in Groot Brittannië, Duitsland, Spanje, Italië, Griekenland, Rusland en de Verenigde Staten. In Nederland komen Large White en Landras beren beschikbaar.

Hermitage gaat in Ierland en Duitsland tevens extra gelten produceren met de hoge gezondheidsstatus SPF. De dieren worden hoofdzakelijk geproduceerd voor bedrijven die gaan opstarten of hun bedrijf willen herbevolken met SPF-dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.