Redactieblog

258 x bekeken

Hypor zoekt nieuwe varkensfokkers

Varkensfokkerijorganisatie Hypor zoekt nieuwe varkensfokkers.

"We groeien hard en daarom kunnen we nieuwe fokbedrijven gebruiken", legt Johnny Hogenkamp uit. Hypor is landelijk op zoek naar familiebedrijven met tussen de 300 en 500 zeugen, bij voorkeur (gedeeltelijk) gesloten.

"Deze familiebedrijven zijn echt vakmensen en besteden doorgaans veel zorg aan hun dieren. Als vermeerderaar kunnen bedrijven met deze grootte moeilijk concurreren met grootschalige bedrijven die wekelijks vrachten vol biggen kunnen afleveren. Door te gaan fokken voor Hypor kunnen ze wel extra inkomen realiseren, terwijl er arbeidstechnisch geen grote veranderingen zijn voor het bedrijf", legt Hogenkamp uit.

Wanneer fokkers er behoefte aan hebben, kunnen ze meeliften op schaalvoordelen van Hogenkamp zijn eigen bedrijven. Hogenkamp garandeert de afzet, logistiek, facturering en de foktoeslagen, de fokker blijft echter zelfstandig ondernemer.

Of registreer je om te kunnen reageren.