Redactieblog

5 reacties

VWA blokkeert 32 bedrijven vanwege MKZ

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft 32 veebedrijven geblokkeerd in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in Engeland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  VEEBOER

  De hele kalverhandel is verdorven en wordt uitgekleed door enkele grote jongens die er nog beter van willen worden met overheidssteun. De import van duizenden kalveren is een groot risico voor de hele veesector en jaagt de prijzen voor mest en voer nog verder omhoog.Het voordeel van de industrie is het nadeel voor de agrarische sector Weg ermee !!

 • no-profile-image

  gj

  waarom voor kalveren een exportverbod van een maand en voor fokvee en ander vee een wachttijd van 3 maanden na mkz.
  Het zijn de bedrijven / de veebezetting die met MKZ zijn besmet, dus ook die jonge diertjes worden besmet

 • no-profile-image

  veeboer

  Door het gesleep met kalveren zitten we nu voor de tweede keer dit jaar met een vervoersverbod. Hopelijk blijft het bij een vervoersverbod en blijft de MKZ in Engeland.
  In 2001 is door het gesleep met kalveren de MKZ ook uit Engeland in Nederland gekomen.
  Nu las ik deze week in de krant dat de VanDrie groep overheidssteun wil omdat het mesten van kalveren niet meer rendabel is.
  Mijnerzijds is er maar een conclusie: Stoppen met het afmesten van al die buitenlandse kalveren in Nederland.

 • no-profile-image

  piet

  laat van drie de onkosten betalen is het zo afgelopen met dat gesleep.want hij wil erzelf beter van worden en de rest op onkosten jagen.

 • no-profile-image

  J.Westerman

  Ja die van Drie weet wel hoe het moet,uit heel Europa hier kalveren naar toe slepen nadat ie zo,n beetje de hele handel hier in handen heeft en nu de kosten denk aan voer ,afvoer mest en wat al niet meer gaan vragen om overheidssteun ,ik ben het dan ook helemaal met die meneer uit friesland eens dat we steeds weer problemen uit Engeland hier krijgen door het gesleep met kalveren.
  Was het ook niet in 2001 dat het met kalveren uit Engeland begon.
  Stop met die invoer van kalveren of zet gewoon die mesterijen op in de landen waar die kalveren worden geboren.Polen,Roemenie,Engeland enz enz waar veel ruimte is plaats voor de mest en lagere voerkosten.
  Want met al dat gesleep brengen jullie de gehele veesector in gevaar.
  Ik zou zeggen Verburg gooi die import van kalveren geheel dicht voor vele jaren en het zal ons een hoop ellende besparen.
  J.westerman vleesvee en schapenhouder.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.