Redactieblog

236 x bekeken 7 reacties

Algeheel vervoersverbod evenhoevigen

Het ministerie van landbouw heeft een verbod afgekondigd voor het vervoeren en verzamelen van evenhoevige dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  richard perk

  Het ministerie kondigt een algeheel vervoersverbod af voor evenhoevigen. Mijn vrouw meldde vanmorgen bij het ontbijt dat ze gisteren op de radio iets hoorde over MKZ-uitbraak in Engeland. Als boer word ik verondersteld dit bericht maar te lezen en/of te horen. Het NOS journaal zowel op televisie als radio informeert de boer niet! Toevallig las ik in het Dagblad van het Noorden op pagina 6 een klein bericht. Ik heb het ministerie opgebeld en gevraagd naar hun persvoorlichter (uiteindelijk wil ik bereiken dat ze beter naar de boeren toe communiceren). Doodleuk verbinden ze me weer met het loket! Nee ik wil met het ministerie spreken over de communicatie. Ik had nota bene wel in overtreding kunnen zijn vandaag omdat ik het vervoersverbodbericht niet had gehad en de gevolgen.....?
  Uiteindelijk hoor ik van de voorlichting van het ministerie dat ze de media een persbericht hebben gestuurd. Ja meneer dat de media er niks mee doen dat is niet onze verantwoordelijkheid!
  Maar mevrouw het zijn wel mijn dieren die mogelijk naar het slachthuis hadden gemoeten.
  Meneer u kunt op internet altijd de aktualiteit lezen! Daag. Zij kan er ook niets aan doen. Als suggestie doet ze me het volgende aan de hand:
  "s'Morgens voordat ik aan het werk ga eerst op de pagina van het ministerie kijken of ze wat hebben afgekondigd!"
  Ik kan hier geen kant mee op als boer.

 • no-profile-image

  TomatenBoy

  Wat een geleuter in voorgaande reactie,s Hoe was/is het spreekwoord ook alweer "Zachte heelmeesters ............................."

 • no-profile-image

  M. Rozeboom

  Iemand enig idee hoelang dit vevoersverbod gaat duren. Het kost weer eens klauwen met geld. Het min lnv mag de website overigens ook wel eens aktueel houden zeker in deze tijd.

 • no-profile-image

  Michel

  In elk geval tot en met maandag blijft de boel op slot. De communicatie via internet is wel altijd snel, dit integenstelling tot de (geschreven)pers of post. En dat is wel nodig in deze tijd. Ik vind dat internet bijna verplicht is bij hedendaagse bedrijfsvoering. Maar voor de uitzonderingen moet LNV telefonisch ook goede informatie kunnen geven.

 • no-profile-image

  eva

  je kunt je aanmelden voor een informatie-abonnement LNV, dan krijg je als er iets aan de hand is een bericht via de e-mail. Nu weet ik wel optijd wat er gaande is.

 • no-profile-image

  Haves

  Ik ben het Richard Perk eens. Het argument om iedere dag contact te zoeken met LNV via internet, slaat nergens op. Niet iedereen heeft dat middel, laat staan dat velen het niet kunnen bedienen. Kortom, Bureaucratie ten top. Kranten, t.v., radio etc. zijn redelijkerwijs bereikbaar voor een ieder dus daarvan moet dan ook gebruik worden gemaakt.

 • no-profile-image

  Tapjan

  Maandag gaat er veel gebeuren. Belangrijke vergaderingen en overleg met LNV en Waaghouders. VION laten we er buiten. Die heeft al groen licht van Gerda Verburg gekregen. Boerderijkeuring is geregeld via VION. Makkelijk als je MACHT hebt. Mooier was het om dit middel te (ge)bruiken. Dus afwachten tot maandag en hopelijk gaat Verburg dan niet weer discrimineren!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.