202 x bekeken 1 reactie

Nog geen versoepeling MKZ-maatregelen schapen

Intern overleg op het ministerie van landbouw heeft vandaag niet geleid tot versoepelingen van de MKZ-maatregelen voor schapen en geiten.

In de sector werd daar wel rekening mee gehouden. Volgens een woordvoerster bekijkt het ministerie de situatie van dag tot dag. Wel gaf zij aan dat een verdere versoepeling waarschijnlijk niet lang op zich zal laten wachten.

Voor runderen en varkens werden vorige week de meeste beperkingen opgeheven. Voor schapen en geiten is de situatie anders. Deze moeten rechtstreeks van het bedrijf naar het slachthuis worden vervoerd of op een erkend verzamelcentrum worden verzameld voordat ze naar het slachthuis gaan.

De beperkingen zijn begin deze maand opgelegd naar aanleiding van de uitbraak van mond- en klauwzeer in Groot-Brittannië. Vandaag vergaderen Europese experts in Brussel over het exportverbod dat nog steeds geldt voor vee, vlees en zuivelproducten uit dat land.

Bekijk het dossier MKZ op boerderij.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan jelle

    in engeland is alles bijna normaal en hier kun je niet eens weidlammeren vervoeren wat een zooitje

Of registreer je om te kunnen reageren.