2 reacties

Dicht houden verzamelplaatsen averechts effect

De transportbeperkingen in verband met het gevaar op MKZ moeten volledig worden opgeheven.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    VEEHOUDER

    helemaal mee eens, direct opheffen. wij een hok vol nuka's die moeten blijven liggen, alleen maar om de grillen van de grote kalverjongens. zij willen de kalveren alleen hebben als het hen uitkomt, wij leveren de dieren aan zo hen het willen hebben(zoals 10 dagen oud (grote onzin) enz) en nu laten ze ons stikken want ze willen niet de nuka's één op één aan laten voeren. dan hebben ze geen uniforme koppel, nee vrachtwagens vol uit het buitenland laten komen dat is zeker wel collegiaal. en straks weer zeuren dat de dieren te oud zijn en ons met een paar tientjes per dier afschepen. SCHANDE!

  • no-profile-image

    kalverhouder

    Ben het er ook zeker mee eens dat de opvang weer open moet. Enkel begrijp ik de reactie van mijn voorganger niet helemaal. Het mag duidelijk zijn dat er met een één op één transport weken duurt voordat een stal vool staat. Dus ook weken lang een hogere ziektedruk op het bedrijf en een groot verschil in leeftijd. Hoop dat je als melkveehouder toch kan begrijpen dat dat moeilijk is om dat allemaal gelijk te trekken. En totslot vergeet niet dat we als sector elkaar nodig hebben, dus dat we elkaar ook niet laten stikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.