Redactieblog

199 x bekeken 1 reactie

MKZ op Cyprus

Op een schapenbedrijf in het zuiden van Cyprus is vermoedelijk MKZ uitgebroken.

Dat heeft het ministerie van landbouw van Cyprus bekend gemaakt. Van de dieren zijn bloedmonsters genomen die bij het controle-laboratorium in het Engelse Weybridge worden onderzocht. De resultaten hiervan worden woensdag verwacht.

Rondom het bedrijf in Dromolaxia is een 3-kilometerzone in gesteld. In het gebeid worden 15.000 dieren gehouden. Volgens het Cypriotische ministerie van landbouw is er geen reden voor paniek. "We hebben de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Martijn Steenaert

    Wat doordacht om bij een artikel over een MKZ-verdenking een foto te plaatsen die gebruikt wordt bij Blauwtong publicaties. Vanwege de grote overeenkomsten is het inderdaad zaak om bij alle vermoedens van Blauwtong alert te blijven op MKZ!

Of registreer je om te kunnen reageren.