Redactieblog

3 reacties

LTO laat schadeclaim MKZ afhangen van resultaat NFU

LTO Nederland laat haar poging om de schade te verhalen na de MKZ-crisis in Engeland volledig afhangen van het succes van de Britse boerenbond NFU.

"Als blijkt dat het de NFU niet lukt om de schade te verhalen, dan is het voor ons nog minder haalbaar. We zullen dan niet heel hard gaan trekken om de schade te verhalen", aldus een woordvoerder van LTO.

Maandag meldde de juridische dienst van de NFU dat het lastig wordt om de schade van individuele bedrijven te verhalen. "Hoewel aannemelijk is dat het virus uit het laboratorium in Pirbright komt, zal het moeilijk zijn de rechter ervan dat het laboratorium ook schuldig is aan de schade bij individuele ondernemers", aldus Julie Robinson van de juridische dienst van de NFU.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  je krijgt gewoon medelijden met de LTO leden. De kopstukken zitten vooral overal vooraan de vergaderen en te vergaderen en te vergaderen enz.
  Laten zich daar vooral volledig afzepen.
  Overigens de bijdrages voor het diergezondheidsfonds. Die innende instantie zou de kosten voor de MKZ controle in Nederland in elk geval moeten declareren in Pitbright. Maar ook die zullen wel kiezen voor de gemakkelijkste weg.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  LTO zul je er nooit op betrappen dat ze de kolen uit het vuur voor de leden halen
  Zo jammer............

 • no-profile-image

  Michel

  Ach zo ging het toch ook met de WHV. Daar waar de NVV keihard ten strijde trok tegen de 25% korting varkensrechten leunde LTO achterover. Maar toen de NVV 15 % terug kreeg voor hun leden stonden ze bij LTO te schreeuwen dat ook zij die 15 % terug wilde hebben. Zelfde verhaal wat betreft de Aujeszky-gelden die alleen nvv leden terug krijgen, als er werkelijk uitbetaalt gaat worden komen ze in actie. En dan natuurlijk de PVV afdracht die dankzij de NVV enorm zijn verlaagt....En altijd proberen om die succesen op hun konto te schrijven. En dan heb ik het alleen nog maar over de "varkenszaken".LTO zal altijd in dit soort zaken meeliften met anderen........

Of registreer je om te kunnen reageren.