Low carb vertoont slijtage

In de VS krijgt de vleesconsumptie een tik doordat de rage van het koolhydraatarme dieet verwatert. Varkensvlees wordt er goedkoper en meer export is nodig.

We zijn er in Nederland eigenlijk nooit zo voor te porren geweest, maar de Amerikanen waren er de laatste jaren gek op: het low carb dieet . Minder koolhydraten eten zoals brood, pasta, aardappels en dergelijke, ten faveure van vlees, vis en eieren zorgde dat de overtollige kilo’s eraf vlogen. Geen fabeltje, ik heb het in de praktijk zelf gezien aan mijn schoonzus. Zwager Huub boekte wat minder resultaten, maar die deed het er dan ook gewoon bij…

Voor de vleessector was het prettig dat de rage niet zo snel voorbij ging als gebruikelijk. Waarschijnlijk omdat deze manier van eten voor velen goed vol te houden is. Van de verschillende varianten zijn ‘Dr. Atkins’ en ‘South Beach’ het populairst. Vanuit Amerika komen er nu geluiden dat het deels voorbij is met de pret. De consument gaat er toch over op wat uitgebalanceerder voeding. Dat is een niet te onderschatten effect. Het heeft al geleid tot tegenvallende resultaten bij onder meer vleesgigant Smithfield. De groothandelsprijzen voor varkensvlees liggen een stuk beneden die van vorig jaar. Combineer dat met de groeiende productie van varkens in de VS en het beeld is duidelijk: de Amerikanen gaan de toch al uitdijende export nog eens flink opvoeren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.