Commentaar

185 x bekeken

Zorgen

15:15 uur Ik las de reactie van Koen . Hij is niet de enige die zich zorgen maakt om de Nederlandse varkenshouders met bedrijven in Noordrijn Westfalen. Gistermorgen in de PVV-vergadering uitten NVV-voorziter Willie van Gemert, NBHV-voorzitter Piet Thijsse en COV-bestuurder Siem Korver hetzelfde signaal.

Ze roepen deze ondernemers op om keuzes te maken. Ze moeten óf de Nederlandse óf de Duitse varkens verzorgen. Onder de Europese compartimenteringsregels mogen ze al drie dagen niet op hun Nederlandse bedrijf komen, maar niemand die dat beseft. Ook hun voer moeten ze maar betrekken van Duitse leveranciers, vinden de bestuurders. Dit om het risico van ziekte-insleep maar zo veel mogelijk te beperken.
Nu zien de heren dat nog als vrijwillige handelingen. Maar omdat ze alledrie in het basisoverleg zitten, voorzie ik dat dit snel door LNV wordt vastgelegd in een regeling. En dat de AID hierop streng gaat controleren.

Nu zien de heren dat nog als vrijwillige handelingen. Maar omdat ze alledrie in het basisoverleg zitten, voorzie ik dat dit snel door LNV wordt vastgelegd in een regeling. En dat de AID hierop streng gaat controleren.

Willie van Gemert hakte overigens zelf al eens met dit bijltje op zijn Belgische vleesvarkensbedrijven. Tijdens de mkz-epidemie mocht hij er van de Belgische overheid niet meer komen. ,,Qua management en arbeid even lastig, maar het was niet onoverkomelijk’’, aldus de NVV-voorman. ,,Ik vond het acceptabel gezien de risico’s.’’

15:45 uur UPDATE van PVV
16:30 uur Minister veerman stelt bufferzone tegen varkenspest in
16:30 uur Tijdelijke regeling gebieden klassieke varkenspest 2006
16:30 uur Kaart toezichtsgebied

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.