Commentaar

1 reactie

Vervoersverbod vanaf 22:00 uur van kracht

22:40 uur De regeling is om tien uur afgekondigd en is direct van kracht. LNV heeft niet afgeweken van het conceptkaartje dat rond acht uur al op deze site stond.

Alle vervoer van dieren is voor onbepaalde tijd verboden. Vervoer van varkensveevoer moet rechtstreeks van de fabriek naar de afnemer, aan het transport van andere voeders zijn geen eisen gesteld. Afvoer van melk is vrij voor zuivere rundveehouders. Zijn er ook varkens op het melkveebedrijf dan moet de melk rechtstreeks van de boer naar de fabriek.

Al deze eisen zullen de voerfabrieken en melkafnemers, in de praktijk vooral Royal Friesland Foods, wel oplossen.

Voor wie in het gebiedje varkens houdt zijn de twee andere eisen van groter belang. Ten eerste mag geen varkensmest worden afgevoerd van de bedrijven, ook niet op de eigen percelen. Daarnaast wordt bezoekersregistratie weer verplicht: naam en adres van bezoeker, reden van bezoek, kenteken, en aankomst- en vertrektijd. Het lijkt me trouwens wijs deze registratie op alle varkensbedrijven vrijwillig weer op te nemen. Je weet maar nooit.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    r van erp

    Ik vind het niet goed waarom dat rundveebedrijven in moeilijkheden komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.