Commentaar

Vanavond grijpers in beeld

In de Duitse media is tot nu toe geen enkele commotie over het ruimen van varkens wegens varkenspest. Daar zal snel verandering in komen nu vandaag massale ruimingen starten, verwacht persvoorlichter Karlheinz Gördes van de Kreis Borken. Ze zullen voluit op de tv te zien zijn

Vanmorgen was er namelijk een persconferentie in het Kreishaus in Borken. Daar lichtten Landrat Gert Wiesman en Kreisveterinair Albert Groeneveld de stand van zaken met betrekking tot varkenspest toe en het ruimen van ruim 52.000 varkens op 96 bedrijven in de 3-kilometerzone. Ze deden dit voornamelijk voor journalisten van algemene media als de NDR, WDR, AM-TV en ook de NOS. Afgaande op de gestelde vragen was ik als enige vakjournalist aanwezig

In de raadszaal van het Kreishaus waren een stuk of vier cameraploegen, en de journalisten werden hartelijk uitgenodigd mee te gaan naar de ruiming van een bedrijf. De dieren worden met de elektrocutietang op het bedrijf gedood, daarna met grijpers geladen. Ik heb die beker aan me voorbij laten gaan. De ‘liefhebbers’ raad ik aan vanavond op de Duitse journaals deze weinig smakelijke beelden te bekijken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.