Commentaar

246 x bekeken 1 reactie

Slecht geteld

VARKENSPEST 13:30 uur Toegegeven, het moest snel gaan gisteren, en fouten worden dan gemaakt. Maar dat de overheid het aantal varkens niet kan tellen in een zo klein gebied als het toezichtsgebiedje bij Winterswijk valt me toch bar tegen.

Met één telefoontje naar een bekende geblokkeerde zeugenhouder in het toezichtsgebied Winterswijk hadden wij namelijk al meer zeugen te pakken dan LNV gisteren op 11 bedrijven boven water toverde. Voor een mini-reportage in Boerderij van komende week belde Martin ten Hooven een grote vermeerderaar in het gebied. Hij zei ongevraagd dat hij 1.100 zeugen heeft. Dat zijn er 180 meer dan LNV in het hele toezichtsgebied telde. We hebben het idee dat LNV het bedrijf over het hoofd gezien heeft, want de ondernemer had nog niets gehoord van ons landbouwministerie. Zijn buren wel. Daar werd al bloed getapt.

14:35 uur LNV bevestigt dat het aantal bedrijven niet klopt en telt er nu circa 20. LNV verwijst voor verdere informatie door naar de VWA.

16:00 uur Volgens de VWA zijn er in het gebied 19 bedrijven met varkens. Daar liggen 2.450 zeugen, 2.000 opfokzeugen en 4.300 vleesvarkens. Op 9 van deze bedrijven is rundvee aanwezig, meest vleesvee. Slechts een gemengd bedrijf heeft melkvee. In totaal liggen zijn er in het ingesloten gebied 2.150 stuks rundvee.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    mfb markelo

    Perfekte weblog fijn dat je ons van het laatse nieuws op de hoogte houd. Groetje, Geert

Of registreer je om te kunnen reageren.