Commentaar

Einde in zicht!

Het beschermingsgebied rond Haltern is ingetrokken, net als de bufferzone rond dit gebied. Er rest nu nog een toezichtsgebied met een straal van 3 kilometer rond de haarden.

Waarschijnlijk is dat morgen, na de Scofcah-vergadering, passé. Bloedonderzoek toonde nergens antistof of virus aan. Opheffing van dit kerngebied is echter een zaak van de EU, de Duitsers mogen daarover niet beslissen.

Rond de haard in Raesfeld gaan de veterinairen vanaf morgen de bedrijven langs om klinische inspecties uit te voeren en steekproefsgewijs bloed te tappen. Gezien de voortvarendheid van de mensen uit de Kreis Borken kon de laatste uitslag van bloedonderzoek wel eens binnen zijn voor de Scofcah-vergadering van dinsdag 9 mei. Nog een week voor sein meester en het einde van deze weblog dus.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.