Commentaar

1 reactie

Een-op-een

In compartiment 11 moeten de varkens een-op-een vervoerd worden. Het is een veelgebruikte uitdrukking, dan verwacht je dat iedereen weet wat ermee bedoeld wordt.

Dat blijkt niet zo te zijn, merk ik in en belrondje langs informanten. Bij LNV staat de telefoon 0800-2233322 bijna roodgloeiend met vragen over dat onderwerp. De branchevereniging van de veetransporteurs Saveetra kon vandaag de vragen niet beantwoorden omdat een deskundige een dag afwezig was.

Nou, ik durf wel de antwoorden te geven, we hebben in 1997 ook al met dat bijltje gehakt. Een-op-een-transport wil zeggen: schone, gereindigde en ontsmette en lege vrachtwagen naar de leverancier, varkens laden en rechtstreeks naar de afnemer. Daarna weer R&O. Mag bijladen dan? NEE ! Mag ik dan voorwagen bij boer A en een aanhanger bij boer B laden? NEE! Mag ik op 2 UBN’s van dezelfde eigenaar laden? NEE! Je mag op een locatie laden en dan rechtstreeks met de slachtvarkens naar de slachterij of met de biggen naar een mester. Het heet niet voor niets een-op-een! Je kunt dit soort vragen ook heel formeel beantwoorden . LNV kiest daarvoor. Ik geloof dat mijn uitleg wat duidelijker is.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ard Hoornenborg

    Ik kan mij vergissen maar volgens mij is het zonder dreiging van pest ook niet toegestaan om op 2 UBN's van dezelfde eigenaar te laden.

Of registreer je om te kunnen reageren.