Commentaar

260 x bekeken 3 reacties

Ringenting gevraagd

Een lezer, Rudie Lamm in Eibergen, mailde me dat twee CDA-ers een oproep deden een ringenting in te zetten rond het getroffen gebied in Noordrijn-Westfalen. In eerste instantie dacht ik dat het wel een losse scheet zou zijn van twee niet-landbouwkenners.

Wie wil nu de varkensstapel in Twente, de Achterhoek en een deel van het rivierengebied enten? Dat maakt export van vlees naar derde landen immers onmogelijk!

Toen ik de oproep , een open brief in het Brabants Dagblad echter zag, kreeg ik wat meer schrik. Het zijn namelijk niet de minsten die dit roepen. De een is dierenarts en CDA-landbouwwoordvoerder in de Tweede Kamer, Henk Jan Ormel. De tweede is CDA Europarlementarier Albert Jan Maat die ook bepaald geen vreemde in de landbouw is. Deze parlementariers hebben directe toegang tot minister Veerman. Omdat ook de duitse virologen al roepen om inzet van het entwapen kon deze oproep van twee prominente CDA’ers nog wel eens een staartje krijgen. Ik blijf ze volgen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m.schoneveld

  Dat J.Hesterman pleit voor enten is natuurlijk een goed idee, maar om de sector te vragen om de afzet van gevaccineerd vlees te regelen geeft wel aan dat hij/zij niet weet wat er in de sector leeft. De sector wil wel, maar de consument wil dit vlees op een of andere manier niet eten. De supermarkten willen dit daarom gewoon niet verkopen. De sector loopt hiermee gewoon tegen een muur op.

 • no-profile-image

  J. Hesterman

  Vaccineren is de enige verstandige reactie op deze sluipmoordenaar. U zou er wel eens voor mogen pleiten dat de sector de afzet van gevaccineerd vlees eindelijk eens gaat regelen.

 • no-profile-image

  J.Wikkerink

  Een risicovol proefballonetje lijkt me. Wanneer deze CDA-ers de politici in Brussel kunnen overtuigen prima. Weten we nog hoe er een scheefgroei was in de prijs ten tijde van de MKZ tussen de 'Annex' ...varkens. Mocht ook hier duidelijkheid in zijn (lees geen kortingen) dan kunnen we verder praten.

Of registreer je om te kunnen reageren.