188 x bekeken

Opnieuw minder varkensvlees naar Rusland

Ben benieuwd wat Rusland gaat doen aan de varkensvleesimport uit Duitsland. Net nu het zo lekker liep, met als gevolg mooie varkensprijzen, gooit de varkenspest roet in het eten.

Eerst maar eens geen vlees uit Noordrijn-Westfalen, vonden de Russen. Het is nu duimen voor de slachterij daar dat het geen vervolg krijgt.

Aan de andere kant zal Rusland er ook niet gretig op aansturen. Het moet dan immers elders leveranciers vinden, en die dunnen onderhand uit. Ga maar na: Brazilië mag al niet meer leveren vanwege de mond- en klauwzeer, met alle gevolgen voor zijn omzet. Oekraïne is gekapitteld vanwege de verdenking varkensvlees door te leveren uit landen die in de ban gedaan zijn en Polen vanwege gerommel met exportcertificaten. Blijven als belangrijke kandidaten over: Denemarken en Nederland. Althans, zolang daar geen pest of andere ellende uitbreekt. Amerika en Canada zitten eveneens op het vinkentouw.

Voor de grenswachters wereldwijd wordt het er niet eenvoudiger op de stromen vlees in de gaten te houden, zeker als je in aanmerking neemt dat er ook in de rundvlees- en pluimveesector het nodige speelt. Het ene importverbod is nog niet opgeheven of er wordt wel weer een nieuw verbod afgekondigd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.