Commentaar

1 reactie

Nét niet

VARKENSPEST 16:15 uur. Het nieuwe toezichtsgebied ligt nog geheel in Duitsland. De CVO ontraadt varkens te leveren aan slachterijen in Noordrijn Westfalen.

Het toezichtsgebied rond Raesfeld zal nét niet tot de Nederlandse grens reiken, stelt de voorlichtster van LNV die met een noodgang voor me is gaan rondbellen, waarvoor dank. De CVO heeft reeds contact gehad met zijn Duitse collega, en hij was verbaasd dat Boerderij eerder een officiële bevestiging van de uitbraak had dan hijzelf.

De CVO ontraadt om de komende week varkens af te zetten bij slachterijen in Noordrijn Westfalen. ,,Het is toegestaan, maar zolang de situatie zo onduidelijk is, is het niet echt verstandig om varkens daar af te zetten’’, aldus de persvoorlichtster in zijn naam.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    janssen lieesel

    word het niet eens tijd om in nederland de een op een (transporten) regeling niet eens tijdelijk in te voeren? We leven hier nu ook op een tijdbom het senario lijkt verdacht veel op onze sluipmodernaar van 1997, voorkomen is beter dan genezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.