Commentaar

Mest en pest uitrijden

Toen ik vrijdag tikte dat in Nederland bij het instellen van een vervoersverbod ook het uitrijden van mest direct aan banden gelegd wordt, begon ik te twijfelen of dat in Duitsland ook wel het geval was. ’s Avonds werd me duidelijk dat dat niet zo is.

Landrat Gerd Wiesmann van de kreis Borken (zeg maar de burgemeester van de kringgemeente) deed een oproep voorzichtig te zijn bij uitrijden, dus het was toegestaan. Dat betekent dat het verspreiden van virus via mest mogelijk is, want Duitsers werken nog met een giertank met ketsplaat erachter. Injecteren is bij onze oosterburen namelijk verboden.

Dat verschil in aanpak is vreemd, maar ja, dat krijg je als ieder land op onderdelen vrijheid heeft bij het invullen van Brusselse regels. Ik neem aan dat dit vanavond wel over tafel gaat in het gesprek dat minister Veerman en landbouwminister Eckart Uhlenberg van de deelstaat Noordrijn Westfalen hebben. Overigens is de oproep van Wiesmann verdwenen van de prima internetsite van de kreis Borken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.