Commentaar

189 x bekeken 1 reactie

Gevaarlijke verschillen in aanpak

Het is natuurlijk niet goed dat er verschil is in de bestrijding tussen Nederland en Duitsland. Vreemder lijkt voor ons Nederlanders, dat er verschil is binnen en tussen de Duitse deelstaten.

Reden daarvoor is dat de aanpak van dierziekten in Duitsland in eerste instantie een zaak is van de kreisen, de kringgemeenten. In de stedelijke gebieden zoals kreis Recklinghausen, waaronder Haltern valt, is de kennis over bestrijding van ziekten waarschijnlijk geringer dan in een agrarisch gebied als kreis Borken waarin op ruim 2.000 bedrijven krap 930.000 varkens liggen.

Reden daarvoor is dat de aanpak van dierziekten in Duitsland in eerste instantie een zaak is van de kreisen, de kringgemeenten. In de stedelijke gebieden zoals kreis Recklinghausen, waaronder Haltern valt, is de kennis over bestrijding van ziekten waarschijnlijk geringer dan in een agrarisch gebied als kreis Borken waarin op ruim 2.000 bedrijven krap 930.000 varkens liggen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    toon

    Wat we geleerd hebben van 1997 is dat direct contact van het vee funest is maar evenzeer menselijk speeksel. Bij het screenen werd er rijkelijk op de thermometers gespuugd en dat men al jaren weet dat bijvoorbeeld het varkenspestvirus makkelijk 24 uur kan overleven in menselijk speeksel. Mijn zoon loopt nu stage op een varkensbedrijf en het verwondert me dat vaak spuiten en dergelijke in de mond geparkeerd worden. Daarom zou ik mondkapjes verplichten vooral om de varkens te beschermen.

Of registreer je om te kunnen reageren.