Commentaar

Export aan banden

VARKENSPEST 17:30 uur. LNV heeft vandaag de exportvergunningen naar slachterijen in het grootste deel van Noordrijn Westfalen ingetrokken.

17:30 uur. Nederland heeft vanmiddag de afgeven exportverklaringen voor vleesvarkens voor grote delen van Noordrijn Westfalen ingetrokken. Wat nu onderweg is, mag nog de grens over. Daarna is het gebeurd. Een persvoorlichtster van LNV heeft nu een gesprek met de minister. ,,Daarna bel ik je, en reken er maar op dat er nog meer maatregelen afgekondigd worden.’’

Geluiden uit Brussel wijzen ook op strenge regels. Daar is nu een voorbespreking voor de Scofcah-vergadering van morgen aan de gang. Dat is trouwens een standaardprocedure. Maar wat naar buiten komt, is dat de Duitse delegatie er zwaar onder vuur ligt. Brussel was not amused over de door de Duitse overheid afgekondigde maatregelen die minder ver gingen dan vorige week binnen scofcah overeengekomen. Het federale Duitse ministerie van Landbouw zal vanavond een vervoersverbod afkondigen in de bufferzone rond Raesfeld.

Meer volgt in de loop van de avond.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.