Commentaar

227 x bekeken

EU: Motie van wantrouwen voor Duitsland

Gistermiddag was ik op de jaarvergadering van de COV. Een met een feestelijk tintje, de vereniging bestaat 25 jaar.

Na een paar speeches, zonder al te veel nieuws, was het aangenaam netwerken, want half bestuurlijk Nederland liep er.

Ik hoorde er van een hoge LNV-ambtenaar dat de Europese Commissie helemaal niet blij is met de wel erg eigenzinnige invulling door Duitsland van de Brusselse richtlijnen rondom de varkenspest. De Duitsers moeten dagelijks verslag uitbrengen aan Brussel van wat er gebeurt. Dat is een zware motie van wantrouwen. Volgens hem is Brussel verontrust over de grote onduidelijkheid: hoe kwam het virus in Raesfeld? Hij hintte erop dat de EC om die reden erg weinig haast heeft maatregelen te versoepelen. Wel zo verstandig ook, want de tweede haard is nog geen 3 weken oud. Overigens komt Scofcah vanwege Pasen pas donderdag 20 april weer bijeen. Daardoor zullen eventuele nieuwe maatregelen niet ingaan voor maandag 24 april.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.