Commentaar

Afgelastingen

15:30 uur. Ik besteedde deze week al aandacht aan afgelaste bijeenkomsten. Nieuwe afgelastingen druppelen nu binnen. De NVV-afdelingen Achterhoek, Salland en Twente zonden net bericht dat hun jaarvergaderingen komende maandag en dinsdag niet doorgaan vanwege de situatie in Noordrijn-Westfalen.

Ik verwacht nog flink wat van dergelijke berichten te krijgen, en ben niet van plan daar elke keer een weblog aan te wijden. Daarom hierbij de oproep goed in de agendafunctie hiernaast te kijken. We zullen alle naar Boerderij gemailde afgelastingen daarin opnemen.

Virus in Raesfeld nog een raadsel

Het bloedtappen in het toezichtsgebied Raesfeld is bijna afgerond. Gisteravond waren op 58 van de 80 bedrijven al 3.951 monsters genomen door de acht teams. De tracking en tracing is nog niet afgerond. Hoe het virus, dezelfde stam als in Haldern, in Raesfeld is gekomen, is nog steeds een raadsel. Op basis van het aantal positieve dieren in het getroffen bedrijf schatten virologen van het Friedlich-Loeffner-Institut dat het virus rond 15 februari het bedrijf is binnengekomen. Vijf bedrijven die mogelijk via personencontact (dierenarts, voorlichters) besmet zijn, worden vandaag preventief geruimd. Op die bedrijven zitten 1.900 varkens.

Heeft u trouwens nog vragen of opmerkingen, mail ze me. Ik zal ze verwerken in de weblogs.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.