230 x bekeken

Tekst en uitleg

'Wat is er toch aan de hand daar bij jullie?’ Die vraag hebben slachterijen, handelaren, ongetwijfeld ook boeren en zeker veel overheidsdienaren de afgelopen week tot vervelens toe moeten horen.

Het was immers onduidelijkheid troef. Landen als Korea en Japan nemen dan gemakkelijk het zekere voor het onzekere en gooien plat gezegd de tent dicht, wat andere landen snel oppikken.
En dan wordt er gekreund, gevloekt en geklaagd. Dan worden er ook in de Tweede Kamer vragen gesteld. Donderdag heeft minister Veerman verteld dat hij de Japanse ambassadeur persoonlijk heeft voorzien van tekst en uitleg over de dioxine-affaire, inclusief de daarbij behorende documentatie. Een uitstekend idee van de minister, die de Tweede Kamer ook nog kon verzekeren dat hij alle landbouwattachés van de Nederlandse ambassades opdracht heeft gegeven om in hun domicilie de betrokken autoriteiten uitvoerig op de hoogte te brengen van aard en omvang van de affaire.

Wel wat vervelend dat de dames en heren nét in Nederland waren voor hun jaarbijeenkomst. Maar goed, ze keren nu spoorslags terug en pakken de kwestie voortvarend aan. Of anders hun assistenten. En laten ze wel een lijntje open houden naar de VWA in het vaderland, voor de laatste stand van zaken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.