Commentaar

2 reacties

Opkoopregeling: wie betaalt (mee)?

De tijd van nakaarten en zwartepieten is begonnen. Vion-directeur Hans Roelofs, PVV-voorzitter Jos Ramekers en LTO-vakgroepvoorzitter Annechien ten Have leggen de zwartepiet bij NVV-voorzitter Willie van Gemert.

De tijd van nakaarten en zwartepieten is begonnen. Vion-directeur Hans Roelofs, PVV-voorzitter Jos Ramekers en LTO-vakgroepvoorzitter Annechien ten Have leggen de zwartepiet bij NVV-voorzitter Willie van Gemert. Die geeft op de de NVV-site zijn versie van de gebeurtenissen weer.

Willies lijn is duidelijk: het Productschap Diervoeder (PDv) en Nevedi moesten meebetalen aan een opkoopregeling. Daar wilde hij op wachten, onder het motto dat, en nu citeer ik Van Gemert én NVV-medebestuurder Mark Logtenberg „de beslissing in onderhandelingen pas valt om vijf voor twaalf". Nou Willie, dat is misschien zo als twee gelijkwaardige partners onderhandelen. Daarvan was in dit geval geen sprake. Daarom had je nu ook om vijf over twaalf geen toezegging gekregen van Nevedi of PDv. De varkenssector stond namelijk die dinsdag 7 februari met de rug tegen de muur. De Italiaanse afzetmarkt dreigde weg te vallen. Het mengvoercollectief had helemaal geen haast. Formeel was hem immers niks te verwijten. Simpel gezegd: waarom zou de RAI, de vereniging van auto-importeurs, geld ophoesten als Volvo verkeerde remschijven monteert? Roelofs besefte dat het beste en pakte door. Maar goed ook, het

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan Lavrijsen

    Ken jij Willie Wortel? Ken jij de steun en toeverlaat van Willie Wortel?......... Juist dat is Lampje. Weet je wat Willie van Gemert mist? Moge het LICHT op hem neerschijnen.

  • no-profile-image

    Theo Jannink

    Hans Roelof kan dat mooi doen met andermans geld. Eerst 10 cent minder, en het verschil met Duitsland is dan wel heel erg groot. € 0,15 is € 13.50 per varken minder maal 200.000 slachtingen per week. Dan mogen jullie uit rekenen wie die 3500 vleesvarkens gaan betalen?

Of registreer je om te kunnen reageren.