Commentaar

Minder!

Het afpellen is gestart. Met een pennestreek is het aantal geblokkeerde bedrijven teruggebracht van 275 naar 250, waarvan 49 pluimveehouders (meest hobbytak).

De 25 UBN’s die afgevallen zijn, hadden geen voer ontvangen in de gewraakte periode. Ook in België gaat het de goede kant op. Daar zijn 37 van de 423 bedrijven vandaag vrijgegeven.

Ik vind het een goede zaak dat uit voorzorg teveel bedrijven geblokkeerd zijn, hoe lastig dat ook is voor de individuele ondernemer die erdoor getroffen wordt. Ik zet echter grote vraagtekens bij de manier waarop de blokkade is ingevoerd. Want in eerste instantie circuleerde een lijst van 13 bedrijven, later 28, later 116 en dan 275. Het heeft er alle schijn van dat de boekhouding niet helemaal op orde was bij Bouman, Steijn Voeders en Vleuten Voeders. Vleuten Voeders moest woensdag 25 januari afnemers bellen om de UBN’s te verzamelen. Volgens GMP+ moeten die op elk moment bekend zijn. Juist om te kunnen traceren en blokkeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.