Commentaar

252 x bekeken 1 reactie

En de gelatine?

Ik ben blij met alle reacties. Lowie Kersten en Arthur Gerrits zetten vraagtekens bij het dioxinegehalte van de gelatine van PB Gelatins.

Inderdaad, een hier nog onderbelicht gebied. Dioxine bindt niet aan gelatine, wel aan vet. Daarom is er ook geen norm voor dioxine in de gelatine.
De Belgen draaien er geen doekjes om hoe het zit. Het dioxinegehalte was verhoogd, voor risicogroepen zelfs hoger dan de weeknorm, maar er zal geen langdurige schade door ontstaan. Ze zijn wel bang voor de afzet van gelatine.

Gelatines worden gebruikt in de voedingsindustrie om gelei-achtige structuren te krijgen (denk aan marsh mellows, fruitsnoepjes, noga, toetjes) en in de farmaceutische industrie als medicijndrager. Ook zijn er toepassingen in de non-foodindustrie, bijvoorbeeld bij de productie van films en bouwmaterialen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    fam. Hofman

    Waarom bindt dioxine wel aan zoutzuur en vet en niet aan gelatine? Volgens mij kan dioxine overal in zitten. In het lichaam wordt het dioxine opgeslagen in de vetlagen. Volgens mij ben je daarmee in de war.

Of registreer je om te kunnen reageren.