China potdicht

Het wordt steeds gekker met die dioxine-affaire.

Nu lees ik op de teletekst van RTL4 weer dat ook China de grens heeft gesloten voor Nederlands varkensvlees. Is hier een taak weggelegd voor de dioxinebrand-blussende minister Veerman en de landbouwattaché op de ambassade in Peking? Nee! Het bericht doet denken aan het grapje over een zuinig echtpaar dat in het restaurant voorziet veel eten niet op te krijgen en vraagt of de restjes ingepakt kunnen worden voor de hond. Blijde reactie van hun zoontje: „Hoera, we krijgen een hond!" Immers, RTL4 en anderen meatFYI.com citeren de site xinhuanet, maar beseffen niet dat China helemaal geen Nederlands varkensvlees importeert. We zouden wel willen! Het enige wat er de laatste jaren nog werd geaccepteerd waren wat kleine hoeveelheden slachtbijproducten. Darmen bijvoorbeeld, of wroetschijven. En niet dat de Nederlandse toerist op het vliegveld van Beijing of Sjanghai nu wordt gefouilleerd op broodjes ham, leverworst of andere contrabande, maar met die bijproducten is het voorlopig dus ook afgelopen. Het biedt, aldus de PVE, wel gelegenheid om in overleg over de huidige situatie eens diepgaand te praten met de Chinese autoriteiten over de voorwaarden die China stelt aan Nederland om de grens weer helemaal open te stellen. De bestaande lobby daaromtrent krijgt nu nieuwe impulsen. En dat kan echt zoden aan de dijk zetten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.